wij maken van jouw foto's

een blijvende herinnering!

Van fotoboek naar kookboek

Gepubliceerd op 02-02-2016

We zagen dat in 2015 onze fotoboeken steeds vaker werden gebruikt voor andere doeleinden dan alleen vakantiefoto’s. Eén van de opvallendste was de hoeveelheid zelfgemaakte kookboeken die we verkochten.

Eén van onze klanten (Marieke) vertelde ons ‘’Ik had op een gegeven moment overal losse blaadjes met recepten liggen. En ik liep al tijden met het idee om mijn recepten te bundelen in een kookboek. Een vriendin wees me op Fotofabriek. Het kost even wat ontwerptijd, maar het resultaat mag er wezen’’.

We verwachten dat deze trend in 2016 door gaat zetten. Daarom hebben we een aantal voedselfotografietips voor je op een rij gezet.

1. Opmaak van het gerecht

Besteed aandacht aan de opmaak van het gerecht, hierover zijn veel artikelen te vinden. Als je meer tips wil over bordopmaak is dit een leuk artikel: het geheim van de chef borden opmaken als een sterrenkok. Onthoud goed een mooi opgemaakt bord is één van de belangrijkste onderdelen van voedselfotografie!

Opmaak van gerecht

2. Snelheid

Je moet na het koken voldoende tijd besteden aan de opmaak, maar doe dit met gepaste snelheid. Als je te lang wacht gaat  het eten verpieteren. Dus probeer zo snel mogelijk na opmaak van het bord foto’s te maken zodat de gerechten goed tot zijn recht komen.

3. Belichting

De meeste gemaakte fout bij het fotograferen van eten is het (overmatig) gebruik van de flitser. Kies een plek met veel natuurlijk licht, bijvoorbeeld bij een raam. Door slim gebruik te maken van natuurlijk licht komen de kleuren van het eten beter tot zijn recht.

Belichting

4. Ondergrond

De keus voor de ondergrond kan de foto maken of breken.  De foto draait om het gerecht ik kies zelf vaak voor een witte achtergrond omdat ik vind dat andere achtergronden afleiden van het gerecht. Maar wil je meer een huiselijke sfeer met je foto creëren kun je kiezen voor een kleurrijke achtergrond of bijvoorbeeld voor hout dat geeft een rustieke sfeer.

Ondergrond

5. Accessoires

 Voeg accessoires toe aan je afbeelding. Dan moet je denken aan kleine details, zoals bestek, kruiden een servetje etc.. Door het toevoegen van accessoires geef je de foto een unieke en persoonlijke touch.

Accessoires

6. De camerahoek

De meest gebruikte camerahoek voor het fotograferen van eten, is een hoek van 35 tot 40 graden. Deze hoek komt overeen met een persoon die vanaf zijn stoel aan tafel naar het gerecht kijkt. Daardoor komt de foto natuurlijk over.

Camerahoek

Reacties op Facebook

Nieuwste artikelen

Nieuwsbrief

Waarom Fotofabriek?

Kwaliteitsgarantie
Kwaliteitsgarantie

Wij staan garant voor de kwaliteit van onze fotoboeken en andere fotoproducten, omdat wij alles in eigen huis produceren.

Lees meer
Snelle levering
Snelle levering

Snel je bestelling in huis? Fotofabriek is de snelste fotoservice van Nederland.
Nergens sneller!

Lees meer
Persoonlijke ondersteuning
Persoonlijke ondersteuning

Wij geloven in persoonlijke ondersteuning en helpen je graag met het maken van een product en het beantwoorden van je vragen.

Lees meer
Webshop Keurmerk Veilig en betrouwbaar shoppen bij Fotofabriek