actie
Nu 25% korting op diverse zomerartikelen
Fotogenieke locaties Delft

5 fotogenieke locaties in Delft

Voor het laatst bijgewerkt op 18 februari 2022

De stad Delft staat waarschijnlijk het meest bekend om het Delftsblauwe keramiek, maar daarnaast is de stad zelf ook nog eens super fotogeniek! In Delft vind je wel meer dan vijf fotogenieke locaties om op de foto te zetten. Wij geven graag een tipje van de sluier en hebben daarom een aantal toplocaties op een rijtje gezet.

1. Nieuwe kerk Delft

De Nieuwe kerk vind je op Markt 80 in het hart van Delft. De kerk ziet er niet alleen prachtig uit, maar in de kerk bevindt zich ook het graf van Willem van Oranje.

Ondanks dat het in vergelijking met de ‘Oude kerk’ een redelijk nieuwe kerk is, barst het van de geschiedenis en prachtige architectuur. Buiten de Nieuwe kerk heb je uitzicht over de markt en tig verschillende terrasjes waar je heerlijk kunt vertoeven.

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

2. De botanische tuin in Delft

Wil je even weg uit de drukte van de stad? Waan je dan in een heuze botanische tuin waar het voelt alsof je ergens in Brazilië in de jungle zit. In deze tuin kun je heerlijk rondslenteren en word je zen van het feit dat er even niet overal bussen, auto’s en fietsers rondrijden. Daarnaast zijn planten goed voor je fysieke en mentale gesteldheid en heeft deze botanische tuin ook tig prachtige plekjes om leuke foto’s te maken voor Instagram en Facebook.

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

3. Royal Delft Museum

Zoals in de intro van deze blog al is gezegd, staat Delft waarschijnlijk het meest bekend om het Delftsblauwe keramiek. Zo heb je aan de Rotterdamseweg het Royal Delft Museum. Een beroemde aardewerkfabriek die sinds 1653 het Delftsblauwe aardewerk maakt. Een fabriek die dus nog steeds in gebruik is met daarbij een museum en rondleidingen.

Stuur je foto op!

Wil je iets van Delft naar het thuisfront sturen, maar wil je geen voorgedrukte kaartjes sturen? Maak dan van de foto’s van jouw tijd in Delft je eigen ansichtkaarten

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

4. De pittoreske grachten van Delft

Oke, deze tip bestaat niet uit maar één locatie.. Maar gaat het hele centrum van Delft rond. Alleen al in het centrum van de stad kun je over 75(!) bruggen over de grachten lopen. Iedere brug met eigen charmante verhalen. Zo hebben de bruggen en grachten volgens de gemeente niet alleen een historisch uiterlijk, maar heeft ook meer dan de helft van de bruggen de status van Rijksmonument. 

Delft aan de wand!


Heb je zulke leuke en mooie foto’s gemaakt die je eigenlijk niet alleen maar op Facebook of Instagram wil plaatsen? Maak er dan bijvoorbeeld een wanddecoratie van en geeft het een mooi plekje in huis!

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

5. Bonte Ossteeg

De Bonte Ossteeg vind je tussen de Markt en de Voldersgracht. Dit is misschien wel dé mooiste en drukst bezochte steeg van Delft. Sinds 2013 is hier het Delftsblauwe kunstwerk van Hugo Kaagman te vinden, geïnspireerd door het beroemde Delftsblauwe aardewerk. Een fotogeniek plekje wat (ondanks dat het een beetje verstopt ligt) niet te missen is!

'Delft' cadeau geven

Wil je graag iemand jouw foto’s op een unieke manier cadeau geven? Geef een eigengemaakte Delftsblauw tegeltje! Of misschien vinden ze het leuk om te puzzelen, houden ze van chocolade of vinden de kinderen memory ook wel leuk.

Heb je ook nog andere fotogenieke locaties ontdekt in Delft? Tag Fotofabriek op Instagram via de #fotofabriek of stuur ons een mail en wie weet voegen wij jouw ontdekte locatie toe aan deze blog! 

 

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on