actie
Nu 25% korting op diverse zomerartikelen
Fotogenieke locaties Groningen

5 fotogenieke locaties in Groningen

Voor het laatst bijgewerkt op 13 september 2022

De stad Groningen is jong, energiek en vooral ook fotogeniek! In deze stad vind je prachtige pareltjes om op de foto te zetten. Wij hebben een aantal toplocaties op een rijtje gezet. 

1. Forum Groningen

Dit nieuwe bouwwerk midden in de stad geeft je een geweldige overview over de stad Groningen. Ga via de roltrappen naar het dak van het forum en aanschouw de mooiste aanzichten van de stad. Zet de Martinitoren op de foto of leg de skyline vast. 

Sta je op het dak van het Forum? Probeer dan Dot, de vijfde toplocatie uit deze blog, te spotten! 

Het Forum vind je op de Nieuwe Markt. 

Het Forum aan de wand! 

Op zoek naar creatieve ideeen om jouw foto vanaf het Groninger Forum te laten afdrukken? 

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

2. Noorderhaven

Het centrum van Groningen is omringd door een grachtengordel, ook wel de diepenring genoemd door Groningers. Op verschillende plekken langs de gracht vind je fotogenieke plekken. Maak tijdens je stadwandeling zeker een kleine fotopauze als je de Noorderhaven passeert. Dit stukje gracht heeft een indrukwekkend aanzicht door de schepen, het licht en het leven op het water. 

De Noorderhaven vind je aan de noordzijde van Groningen Centrum. 

Doe iets leuks met je foto's uit Groningen!

Heb je een mooie foto van de grachten van Groningen geschoten maar weet je (nog) niet wat je ermee wilt gaan doen? Wij geven je een aantal tips! 

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

3. Groninger museum

Het Groninger Museum is een indrukwekkend gebouw dat zich bevind tussen het hoofdstation en het centrum van de stad. Het gebouw is ontworpen door de architect Alessandro Mendini in samenwerking met verschillende architecten van over de hele wereld. Het gebouw is zowel van buiten als van binnen een ware aandachtstrekker. Tijdens een bezoek aan Groningen mag deze fotogenieke toplocatie zeker niet op je lijst ontbreken. 

Het Groninger Museum vind je op het Museumeiland 1.

Stuur je foto op! 

Niets is leuker dan een kaartje sturen vanaf je vakantieadres. Op vakantie in Groningen? Maak online eenvoudig en snel je eigen ansichtkaarten. Persoonlijker wordt het niet! 

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

4. Station Groningen

Vanaf het Groninger Museum ligt het hoofdstation van Groningen binnen handbereik. Je steekt de Stationsweg over en je staat op één van de meest bruisende plekken van Groningen. Vanaf het hoofdstation vertrekken dagelijks honderden bussen en treinen richting Ommeland* en weerom. Midden op het station staat het hoofdgebouw dat al sinds 1866 dienst doet. In en rondom het hoofdgebouw vind je gotische- en renaissance stijlelementen. 

*Het gebied rondom de stad Groningen. 

Starten of afsluiten op het station! 

Vergeet niet om het prachtige station van Groningen op de foto te zetten als je de stad binnenkomt of voor je Groningen weer verlaat.

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

5. Dot

Het hele jaar een bijzonder gebouw én in de winter de grootste kerstbal ter wereld! Op het Ebbingekwartier staat het bouwwerk Dot. Dit gebouw, dat als bioscoop en horeca dient, heeft een bijzondere uitstraling door haar grote ronde vorm. Het gebouw ziet er het hele jaar indrukwekkend uit. Maar tijdens de feestdagen in december is Dot extra speciaal. De grote bol wordt namelijk elk jaar omgetoverd tot kerstbal waardoor het hele Ebbingekwartier wordt verlicht door de flikkerende lichtjes. 

Dot vind je aan de Vrydemalaan 2. 

Heb je andere fotogenieke locaties ontdenkt in Groningen? Tag Fotofabriek op Instagram via de #fotofabriek of stuur ons een mail en wie weet voegen wij jouw ontdekte locatie toe aan deze blog! 

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on