actie
Nu 25% korting op diverse zomerartikelen
Fotogenieke locaties Utrecht

Fotogenieke locaties in Utrecht

Voor het laatst bijgewerkt op 8 september 2023

In 1122 kreeg Utrecht als een van de eerste steden in Nederland stadsrechten en is daarmee een van de oudste steden van ons land. De stad is het wegen- en spoorwegenknooppunt van Nederland en daarbij is Utrecht Centraal met meer dan 57 miljoen reizigers per jaar het grootste station van heel het land. Naast bekende en fotogenieke plekken als De Domtoren en Utrecht Centraal zijn er natuurlijk nog veel meer fotogenieke locaties in Utrecht. In deze blog geven wij vijf tips over fotogenieke locaties in Utrecht.

1. Kloostertuin bij de Dom (Domtuin)

Niet alleen de Domtoren zelf is een prachtige locatie, maar ook de kloostertuin tussen de Domtoren en de Domkerk in. Ook wel bekend als de Domtuin. Tijdens vrijwel elk seizoen kun je in de tuin prachtige foto’s maken. In het voorjaar en in de zomer kun je bijvoorbeeld hele kleurrijke en vrolijke foto’s maken wanneer alles in de bloei staat. En in de herfst en winter ietwat duistere, mysterieuze of juist hele serene foto’s.

Wil je je foto's en herinneringen aan Utrecht bundelen in een fysiek boek? Maak er dan een fotoboek van! Weet je niet zo goed welk fotoboek je moet kiezen? Misschien is een van onderstaande fotoboeken wat je zoekt:

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

2. Oudegracht

Bijna elke oude stad in Nederland heeft ze wel: mooie, lange en oude grachten. Zo ook Utrecht! Eén van de grachten in Utrecht waar je perfect foto’s voor social media kunt schieten is de Oudegracht. Langs deze gracht zijn er namelijk zo ontzettend veel plekjes waar je goed bij kunt komen of van een afstand foto’s kunt maken.

Heb je zulke mooie foto's gemaakt dat je ze wil afdrukken? Misschien is het wel leuk om ze als canvastegeltje of foto in lijst op te hangen aan een muur!

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

3. Amelisweerd & Rhijnauwen

Het Amelisweer en Rhijnauwen landgoed zijn dé plekken wanneer je in een drukke stad als Utrecht even de rust wil opzoeken en graag in de natuur foto’s wil maken. De ingang van Amelisweerd vind je aan de Koningsweg en via de Rhijnauwenslaan kun je het makkelijkste bij Landgoed Rhijnauwen komen. In het bos kun je heerlijk rondlopen en bijvoorbeeld prachtige gezinsfoto’s schieten.

Naast wandelen door de serene en mooie bossen kun je ook nog andere activiteiten doen. Je kunt in de omgeving suppen, een monumentenroute lopen en verschillende kastelen en forten bezoeken! Zeker de moeite waard.

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

4. Slot zuylen

Als je ervan houdt om musea en herenhuizen te bezoeken is Slot Zuylen écht een locatie in Utrecht dat de moeite waard is om bij langs te gaan en mooie foto’s te schieten. Naast dat je rondleidingen kunt volgen in en rondom het herenhuis en museum, kun je na je bezoek ook nog lekker rondslenteren in het Parkbos Slot Zuylen of het Sterrenbos wat ernaast ligt.

Je zou de mooiste of leukste foto's van je citytrip ook in een kalender kunnen bundelen. Zo heb je elke maand een momentje dat je terug denkt aan de leuke tijd in Utrecht! Je kunt bijvoorbeeld een verjaardagskalenderjaarkalender of fotokalender maken.

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

5. Sonnenborgh Museum & Sterrenwacht

Het Sonnenborgh fungeerde in de 16e eeuw als bastion. Tegenwoordig staat het bekend als historisch museum voor bastiongeschiedenis, weerkunde en sterrenkunde. Daarnaast kun je via een aantal trappen bij de drie 19e-eeuwse sterrenkoepels komen om elke donkere avond naar sterren en planeten te kunnen kijken. Doordat deze locatie zó veel historische waarde heeft verdient het zeker een plekje in deze blog. Tot slot vind je op deze locatie de allereerste botanische tuin van Utrecht én de plek waar in 1845 meteoroloog Buys Ballot het welbekende KNMI oprichtte.

 

Heb je ook nog andere fotogenieke locaties ontdekt in Utrecht? Tag Fotofabriek op Instagram via de #fotofabriek of stuur ons een mail naar marketing@fotofabriek.nl en wie weet voegen wij jouw ontdekte locatie toe aan deze blog! 

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on