actie
Nu 25% korting op diverse zomerartikelen
Fotograferen in de herfst

Fotograferen in de herfst

Voor het laatst bijgewerkt op 16 september 2022

De herfst staat bekend om regen, harde wind en steeds korter wordende dagen. Maar de herfst kennen we natuurlijk ook van gekleurde vallende bladeren, een laaghangende zon en heerlijke nazomerse dagen. De perfecte omstandigheden om je fotocamera uit de kast te pakken en op pad te gaan, want de herfst is fotogeniek!

Leg de herfstkleuren vast

In het najaar vind je in de natuur de mooiste kleuren. Rode, oranje en gele bladeren aan bomen en op straat. Maak mooie overzichtsfoto’s van dit kleurrijke fenomeen of focus je op de details. Maak unieke foto’s van gekleurde bladeren, felgroen mos of rode paddenstoelen!

Pak een paar zonnestralen mee

De harde zonnestralen in de herfst zorgen voor grote contrasten en door de laaghangende zon schijnen de zonnestralen overal prachtig tussendoor. De lichtstralen zorgen voor een prachtig spel tussen licht en schaduw. Door de vallende bladeren zal het licht meer tussen de bomen doorschijnen waardoor jij de mooiste plaatjes kunt schieten.  

Fotograferen in de herfst!

Ga op zoek naar mist en dauw

Mist en dauw zijn natuurverschijnselen die je vaak ziet in de herfst. Het geeft jouw foto’s een mysterieuze uitstraling. Om mist en dauw te fotograferen moet je wel vroeg uit de veren! Ga op zoek naar meertjes, beekjes of weilanden, want mist en dauw vormen zich voornamelijk rond water en natte ondergronden. 

Maak herfstplezier met je vrienden en familie

Leg het herfstplezier vast! Laat je (klein)kinderen spelen met de bladeren of springen in de plassen. Ga op pad met je viervoeter in het bos of maak een wandeling met de familie. Geniet van de herfst en het samenzijn met je naasten terwijl jij deze waardevolle momenten vastlegt in prachtige herfstkleuren. 

Fotograferen in de herfst!

Haal het mooie van de herfst in huis! 

Nu je heel wat herfstfoto’s hebt gemaakt en genoten hebt van de natuur is het tijd om van jouw foto’s herinneringen te maken. Het is immers zonde om jouw foto’s op de camera te laten staan! Maar wat kun je allemaal doen met herfstfoto’s? Natuurfoto’s kun je uit laten vergroten op een mooie wanddecoratie. Kies bijvoorbeeld voor een Foto op Canvas, een Foto op Plexiglas of een Foto op Hout. Wil jij je foto’s op een andere manier laten afdrukken? Neem dan een kijkje in ons hele assortiment!  

Aan de slag