actie
Nu 25% korting op diverse zomerartikelen
fotograferen in de keuken

Fotograferen in de keuken (deel 1)

Gepubliceerd op 20 september 2022

De herfst is begonnen, het regent vaker, de dagen worden kouder en korter. Niks aan zou je denken, maar niets is minder waar. Nu begint de pret juist! En dat in je eigen keuken! In deze blog lees je verschillende mogelijkheden voor een heerlijke fotosessie in je eigen keuken. 

Samen bakken en herinneringen vastleggen

Met je partner, kinderen, vrienden of alleen, het is een leuke bezigheid. En met wat geluk is er aan het eind nog een heerlijk eindresultaat om van te smullen! 
Een lekkere appeltaart of een tray met brownies en dan samen lachen over het bloemgevecht dat jullie net in de keuken hebben gehouden. Dit zijn toch momenten om nooit te willen vergeten? Probeer het eens op beeld vast te leggen zodat je later nog eens weer een keer net zo hard kan lachen!
 

Kinderen bakken

Eten fotograferen

De typische herfstingrediënten liggen in de supermarkt, tijd om ze na deze zomer weer eens te gebruiken! En laat deze ingrediënten nou ook erg fotogeniek zijn. De regenboogwortels hebben prachtige kleuren, de pompoen in al zijn vormen en maten, of de kaneel die het plaatje net compleet maakt. Ze zien er niet alleen mooi uit, maar ze zijn ook nog eens erg lekker. 
Probeer eens met deze ingrediënten nieuwe herfst recepten uit 😉 En als de gerechten bevallen, is het handig om deze goed te bewaren! In een eigen receptenboekje of maak gebruik van de fotoboek optie om een compleet eigen kookboek te creëren bijvoorbeeld!
 

Pompoen soep

Tips voor de perfecte foto van je gerecht

Heb je na veel bloed, zweet en tranen het perfecte herfstgerecht gemaakt? Dan wil je dat resultaat vast bewaren of zelfs delen. Maar hoe maak je van je mooie gerecht nou dan een mooie foto? Daarvoor hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet:

    

Less is more

Hoe minder op het bord ligt, hoe rustiger en overzichtelijker het is. 
Dit betekent niet dat er geen detail mogelijk is, maar zorg er wel voor dat het niet over de top is. Om een zo’n clean mogelijke foto te maken, zijn details juist erg belangrijk! Zoiets simpels als een schoon glas als je daar gebruik van maakt, of een paar druppels water op de groente zodat het beeld net iets interessanter is voor het oog.

quiche

Wacht niet te lang met je eten fotograferen!

Hoe langer je wacht met het fotograferen van jouw gerecht, hoe minder mooi het uiteindelijk gaat worden. Jouw gerecht kan namelijk nog wat veranderen. Zorg er dus voor dat je snel je camera pakt voordat het mooiste moment voorbij is. 
Hoe kan het dan dat je gerecht zo snel minder fotogeniek wordt? Dit heeft te maken met meerdere factoren. Denk aan bijvoorbeeld warmte, koelte, zwaartekracht of vocht. Je gerecht kan dus nog inzakken, smelten, of doffer worden qua kleur. Maakt het zeker niet minder lekker, maar voor de foto is het wel een minder resultaat. 

 

Fotografeer eten van de binnenkant

Het is erg leuk en smakelijk om de binnenkant van jouw herfstgerecht te laten zien. Denk bijvoorbeeld aan de binnenkant van de appeltaart of een quiche. Laat de herfstingrediënten zien in al hun glorie. Dit soort close-up foto’s maken jouw gerecht nóg smakelijker!