actie
Nu 25% korting op diverse zomerartikelen
Fotografietips voor de lente

Fotografietips voor de lente

Voor het laatst bijgewerkt op 9 september 2021

De lente is misschien wel de mooiste tijd van het jaar om als (hobby-)fotograaf er op uit te trekken. Prachtige zonnige dagen, bloemen in de bloei en pasgeboren dieren staan centraal bij lentefotografie. Wij geven je 4 tips voor het maken van een mooie lente foto.

Fotografeer bloemen vanuit een ander perspectief

Wissel eens van perspectief. Veel bloemen worden gefotografeerd vanaf de bovenkant, het kleurcontrast van de meeldraden en de bladeren is prachtig.Maar een bloem is vaak net zo mooi van de onderkant als van de bovenkant.

Fotografeer daarom ook eens de stengel, je zult zien dat bloemen die gefotografeerd zijn vanuit een ander perspectief verrassend mooie plaatjes opleveren.

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

Ochtendmist fotograferen in de lente

In de lente heb je vaak te maken met dauw in de ochtend. Sta daarom een keer iets vroeger op! De mist zorgt voor mysterieuze foto’s.

Is er mist voorspeld maar is het minder mistig dan gehoopt? Rij dan een rondje, mist verdeelt zich niet evenredig dus grote kans dat je ergens anders een beter plekje treft.

In de polder of bij water ontstaan vaak mistbanken, maar trek ook eens naar het bos. De zonnestralen door de bomen, in combinatie met mist zorgt voor magische plaatjes.

Daarbij zorgt de dauw voor druppels op bladeren. Wanneer er geen wind staat blijven deze druppels heel mooi liggen op de bloemblaadjes.

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

Heb je een prachtige lentefoto gemaakt? Haal dan direct de lente in huis door je foto vergroot af te drukken. Geniet langer van de lentekleuren in je tuin en druk die prachtige lentebloesem af als tuinposter.