actie
Nu 25% korting op diverse Moederdagcadeaus
Foto's van je telefoon naar een fotoboek

Foto’s van je telefoon in een fotoboek

Gepubliceerd op 10 december 2015

Elke smartphone is tegenwoordig voorzien van een camera. Je hoeft niet overal je digitale camera mee naar toe te nemen, want je hebt altijd wel een camera tot je beschikking.

Toch zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden als je foto’s maakt met je telefoon (of tablet). 
In deze blog vind je alle informatie over foto’s die je met je telefoon maakt. Van het maken van de foto’s tot het laten afdrukken in een fotoboek of ander product.

Lees hieronder hoe je het beste te werk kunt gaan en waar je op moet letten.

Foto’s maken

Om goede foto’s te kunnen maken is het van belang om met een aantal punten rekening te houden. Dit heeft te maken met de mogelijkheden van de camera die je gebruikt, de omgeving waarin de foto wordt genomen, het onderwerp van de foto en natuurlijk ook de manier waarop je de foto neemt.

Om een foto goed en zo scherp mogelijk af te drukken, is het van belang dat de foto een goede resolutie heeft. Tegenwoordig hebben de meeste nieuwe telefoons al een relatief hoge resolutie. De minimale vereiste is afhankelijk van het type product en formaat dat je wil gaan gebruiken. Heb je een foto met een resolutie hoger dan 10-15 megapixels, dan zit je vaak al goed.

Zorg ervoor dat de camera stevig wordt gehouden zodat er geen trilling ontstaat. Indien mogelijk is het natuurlijk nog beter om een statief hiervoor te gebruiken. Zelfs voor smartphones kun je tegenwoordig een statief aanschaffen.

Fotografeer je graag of veel met je iPhone of andere smartphone? Dan kun je het beste voorkomen dat je gebruik moet maken van de zoomfunctie. De meeste smartphones hebben nog geen optische zoomfunctie, waardoor vaak al snel de kwaliteit achteruit gaat.

Tot slot speelt de omgeving een belangrijke rol. Fotografeer je binnen of buiten? Vermijd zoveel mogelijk kunstlicht en het gebruik van een flitser. Met natuurlijk zonlicht maak je veel mooiere foto’s!

Foto’s maken

Foto’s overzetten

Gelukt? Dan is het nu van belang om de foto’s over te zetten naar je computer zodat je er een fotoboek of ander fotoproduct mee kunt maken.

Bij elke telefoon krijg je een (micro-)USB-kabel geleverd om zodoende de foto’s naar je computer te kopiëren. Je kunt de foto’s ook knippen en plakken, zodat deze gelijk van je telefoon afgehaald worden.

Heb je een foto via Whatsapp of Facebook ontvangen en wil je deze afdrukken? Let dan goed op de resolutie van de foto. Beide programma’s brengen namelijk de resolutie van de origineel verstuurde foto naar beneden, waardoor deze sneller verstuurd kan worden.

Vraag in dat geval naar de originele foto en laat deze via e-mail (als bijlage) naar je toe sturen. In veel gevallen zal deze originele foto wel een goede kwaliteit hebben.

Heb je foto’s in de cloud opgeslagen zoals via een Dropbox-account of via de iCloud Drive? Ook in deze gevallen is het van belang om eerst de foto’s naar de harde schijf van je PC te kopiëren.

Als je gebruik maakt van iPhoto kun je de foto's exporteren naar je harde schijf. In de Fotofabriek software kun je de foto's dan gebruiken vanaf de map waar je ze in hebt geplaatst. Eventueel kun je de foto's importeren in de software.

Foto’s overzetten van je telefoon naar computer

Fotoproduct maken

Zodra je de foto’s hebt overgezet, kun je beginnen met het maken van je fotoproduct. Je kunt met deze foto’s natuurlijk alle mogelijke soorten fotoproducten maken, maar het kan zijn dat sommige foto’s toch een te lage resolutie hebben om af te drukken. In dat geval hebben wij nog een aantal alternatieven voor je op een rij gezet:

Kleiner formaat

Als het overgrote deel van je foto’s een relatief lage resolutie heeft en je wil graag een fotoboek maken, dan kun je ook voor een van onze kleinere formaten fotoboeken kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld een A5- of zelfs een A6 fotoboekje maken.

Collage

Met veel foto’s kun je ook een collage maken! Hierdoor hoef je de foto’s niet beeldvullend op een pagina te plaatsen en doordat je de foto’s kleiner toevoegt zal de resolutie hoogstwaarschijnlijk beter zijn, omdat je de foto niet uitrekt.

Een bijkomend voordeel is dat je natuurlijk ook veel meer foto’s in je fotoboek kwijt kunt!

Fotoproduct maken