actie
Nu 25% korting op diverse Moederdagcadeaus
Een gepersonaliseerd kerstdiner!

Originele ideeën om het kerstdiner aan te kleden

Gepubliceerd op 1 december 2021

Veel mensen zijn al druk bezig met de voorbereidingen van het kerstdiner. Weet jij al wat er op het menu staat? Zijn de uitnodigingen de deur uit? En is de kerstboom van zolder gehaald? Ook al is kerst dit jaar, net als in 2020, anders dan we gewend zijn het is zeker de moeite waard om je kerstdiner extra mooi aan te kleden. 

Laat je inspireren met de tips van Fotofabriek om jouw kersttafel dit jaar een persoonlijk tintje te geven. 

Wie zit waar - Naamkaartjes

Organiseer het kerstdiner dit jaar met een tafelschikking. Ontwerp een naamkaartje voor elke genodigde gast. Kies de kleur die past bij jouw kerstboom. Plaats de naam van je gasten op de kaartjes en kleed het geheel eventueel nog aan met leuke kerstcliparts om het af te maken. 

De naamkaartjes kun je zelf eenvoudig en snel ontwerpen in de Online Editor. Een set naamkaartjes bestaat uit 8 stuks die allen individueel op te maken zijn. Alle naamkaartjes zijn voorzien van een handige vouwlijn waardoor je ze gemakkelijk neer kunt zetten op de juiste plek aan tafel.

Naamkaartjes maken
Naamkaartjes kerstdiner

Drie gangen diner - Menukaarten

Geef je vrienden en familie het gevoel dat ze in een echt restaurant zitten, presenteer alle gerechten op een menukaart die je zelf hebt ontworpen. Kies voor een drie gangen diner of breid je menukaart uit tot zeven gangen. Wat je erop zet is aan jou! Kies in de Online Editor een mooi thema een plaats jouw menu er in. 

Kies voor een grote uitgebreide menukaart of houd het kort en bondig. 

Menukaart maken
Menukaart maken voor kerst!

Passend bij het servies - Onderzetters

Er is niets zo vervelend als kringen op een mooi gedekte tafel. Maak dit jaar onderzetters in kerstthema die passen bij het servies. Plaats een inspirerende quote op de onderzetters of maak een ontwerp met een jaartal of familienaam. Hoe je de onderzetters ook ontwerpt, met deze toevoeging aan jouw kersttafel scoor je sowieso! 

De onderzetters zijn rond en te verkrijgen in twee formaten. Je kunt kiezen uit onderzetters met een diameter van 107 of 75 mm. De onderzetters zijn gemaakt van dibond, een stevig kunststof materiaal dat gemakkelijk schoon te maken is. Een set bestaat uit 6 identieke onderzetters.

Onderzetters maken
Kerstonderzetters

Proosten in stijl - Glazen

Breng dit jaar een toost uit met een bijpassend glas. Een bierglas met de familienaam, een wijnglas met een wens of een champagneglas om 2022 mee in de luiden. Wat je ook drinkt, je drinkt het dit jaar uit een gepersonaliseerd glas om de feestdagen extra speciaal te maken. 

Je kunt kiezen uit diverse soorten glazen. Allen gemaakt van echt glas en gegraveerd met een laser waardoor de gravure slijtvast is. De gegraveerde glazen kunnen dus prima in de vaatwasser. De glazen zijn te bestellen vanaf 1 stuk. Wil je meedere glazen bestellen, bijvoorbeeld voor de hele familie, dan ontvang je volumekorting. 

Glazen maken
Wijnglas graveren