actie
Vierkante fotoboekenactie: nu 20% korting
Houd je goede voornemens vol met deze tips

Goede voornemens volhouden

Gepubliceerd op 30 december 2016

Oud en nieuw is een van de leukste feestjes van het jaar. De champagne vloeit rijkelijk, er staan lekkere hapjes op tafel en aan oliebollen geen gebrek.

Zodra januari dan echt aanbreekt wordt het leven weer een stuk serieuzer. Veel van ons beginnen met een frisse start en besluiten bijvoorbeeld te stoppen met roken. We weten echter allemaal dat veel mensen deze goede voornemens niet volhouden.

Heb jij dit jaar goede voornemens? Met deze tips zorg jij er voor dat jij je voornemen het hele jaar volhoudt.

Denk niet in voornemens, maar in doelen

Concrete doelen zijn een stuk makkelijker om je aan vast te houden. Mocht je in het nieuwe jaar bijvoorbeeld gezonder willen leven, ondersteun dit voornemen dan met kleinere doelen zoals 2 keer per week naar de sportschool gaan of 6 dagen in de week gezond eten.

Denk in doelen

Houd het bij

Het opschrijven van je doelen in een agenda is een goede manier om je voortgang bij te houden. Maak een jaaragenda en schrijf hierin je doelen en wat je voor welke datum bereikt wilt hebben.

Heb je een doel bereikt? Vink het af! Je ben een stapje dichterbij het behalen van je goede voornemen.

Hang het afvinklijstje op een zichtbare plek, bijvoorbeeld als poster aan de deur, zo word je gemotiveerd om nog meer doelen af te strepen!

Houd het bij

Beloon jezelf

Heb je vandaag absoluut geen zin om aan je goede voornemen te werken en te gaan sporten? Doe dan je work-out voor de televisie. En dan bedoelen we natuurlijk niet het trainen van je biceps terwijl je een chipje uit de zak haalt. Pak je halters, zet je favoriete serie op, en doe je work-out minmaal twee afleveringen lang.

Ben je inmiddels al 3 weken gestopt met roken? Trakteer jezelf dan op een cadeautje van het geld dat je bespaard hebt zoals je favoriete Foto Op Vurenhout.

Beloon jezelf

Het is belangrijk dat je achter je eigen doelen staat en probeer het niet als een verplichting te zien. Lukt het even niet zoals jij wilt, geen paniek! Het is niet erg om af en toe terug te vallen in je oude gewoontes.

Wat zijn jouw goede voornemens voor het volgende jaar?