actie
Nu 25% korting op diverse Moederdagcadeaus
Huisdieren

Zet jouw huisdier op de foto

Voor het laatst bijgewerkt op 20 september 2022

Het is bijna Dierendag en op de planning staat natuurlijk quality time met jouw lieve huisdier. Alle aandacht helemaal voor hem of haar alleen! Misschien is dit dan wel de beste dag voor een fotoshoot!

Maar één klein detail, dieren staan nou niet echt bekend om het stil zitten en de perfecte camera momenten te herkennen. De meeste foto’s kunnen dan ook vaak de prullenbak in.

In deze blog geven wij je graag tips om mooie foto’s van jouw huisdier te maken.

Beweging

Dieren zitten vaak vol met energie. Dit is ontzettend leuk, maar voor een foto is dit niet heel handig. Het is best lastig om een scherpe foto te maken wanneer ze aan het rondrennen zijn.

Houdt hier rekening mee door eerst met je huisdier te spelen. Zo raken ze wat energie kwijt en als ze een beetje moe beginnen te worden dan kan jij foto’s maken.

Vind je het juist leuk om actiefoto’s te hebben? Speel dan mee met je huisdier! Je hebt alle aandacht en hier kun je de camera goed bij gebruiken. Speel samen met een bal en je maakt ongetwijfeld de leukste actiefoto’s

Tip: Wanneer je actiefoto’s wilt maken zorg er dan voor dat je genoeg ruimte hebt op je camera of telefoon. Doordat je veel foto’s achter elkaar maakt krijg je ook foto’s die niet scherp zijn. Na het speelmoment heb je tijd om alle bewogen foto’s te verwijderen zodat je de mooiste foto’s kunt bewaren.

Beweging Hond

Karakter

Jij kent jouw huisdier als geen ander en weet precies hoe hij of zij in elkaar steekt. Laat het karakter dan ook terug komen op de foto. Heb je een huisdier die graag lui is? Maak een foto wanneer hij of zij lekker aan het ontspannen is.

Het draait allemaal om de ogen. Ogen zeggen ontzettend veel in een foto! Leg de focus dan ook tijdens het fotograferen op de ogen van je huisdier. Laat ze mooi centraal in de foto terug komen.

Gelijke hoogte

Zorg dat je op dezelfde hoogte zit voor sprekende foto’s. Door de afstand tussen jou en je huisdier kleiner te maken beweeg jij je meer in hun wereld.

Vaak worden foto’s van dieren van bovenaf gemaakt waardoor het altijd lijkt alsof het dier kleiner is. De afstand in hoogte geeft vaak dan ook een wat onpersoonlijk beeld.

 Probeer ook foto's van onderaf te maken. Zo maak je jouw huisdier groter op de foto.

Gelijke hoogte

Belichting

Is het lekker weer? Ga dan naar buiten om foto's te maken. Buitenlicht zorgt namelijk voor de mooiste foto’s. Maak foto's in een mooi park of tijdens een wandeling. 

Wanneer het weer tegen zit dan kun er ook voor kiezen om dicht bij het raam te fotograferen. Probeer in ieder geval zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk voor het beste effect.

Ben je klaar met fotograferen? Dan is het tijd voor iets lekkers! Beloon jouw huisdier met zijn favoriete snack.

licht van buiten

Lukt het je om na al deze tips je huisdier perfect vast te leggen? Maak dan een fotoboekje met de mooiste exemplaren!