actie
Nu 25% korting op diverse zomerartikelen
Ideeën afscheidscadeau boek

Ideeën voor een afscheidscadeau boek

Gepubliceerd op 23 mei 2016

Het laatste jaar van school is aangebroken. Het is het jaar waarin veel kinderen afscheid nemen van hun vertrouwde docenten en naar een nieuwe school gaan.

De kinderen hebben een aantal jaar op school gezeten en daar hebben ze vast leuke herinneringen aan beleefd. Maak daarom een leuk jaarboek met de belangrijkste hoogtepunten.

Heb je geen inspiratie? Geen probleem! In deze blog hebben wij de leukste ideeën voor een klassenboek op een rijtje gezet.

Alle koppies bij elkaar in een smoelenboek

Van een jaarboek kun je natuurlijk een smoelenboek maken. Gebruik van elk kind foto’s van toen en nu. Dit zorgt gegarandeerd voor hilarische momenten.

Schrijf een kort stukje over ieder kind, zodat het boekje extra persoonlijk wordt en ze met een lach op hun gezicht terug kijken op een leuk tijd.

Een ander leuk idee is om bij de foto’s leuke quotes of uitspraken van de kinderen te plaatsen. De leraren horen vaak genoeg al die gekke uitspraken, dus waarom zou je die dan niet in het smoelenboek zetten?

Smoelenboek

Gekke uitspraken van de leraren

Natuurlijk hebben kinderen vaak gekke uitspraken, maar hoe leuk is het als de leraar zich een keer vergist of iets geks zegt. Maak hier gebruik van en plaats naast de foto van de leraar een gekke uitspraak!

En een fotootje mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Ook kun je gekke uitspraken van alle leraren in het boek zetten en er een soort raadsel van maken. Degene die het jaarboek leest moet raden van welke leraar de uitspraak is. Een interview is ook leuk om te houden met de leraar.

Uitspraken leraren

Vooraf een vragenlijst invullen

Voor het maken van een jaarboek kunnen alle kinderen een vragenlijst invullen met grappige vragen. Wie van hun klasgenootjes zal later miljonair worden? Wie woont er op zijn 30e nog thuis? Wie wordt later beroemd of wie krijgt  later vijf kinderen? Je kan het zo gek niet bedenken!

De naam die het meeste genoemd wordt bij een vraag, wordt geplaatst in het klassenboek.

Daarnaast kun je natuurlijk ook benoemen wat de gekste smoezen waren om onder het huiswerk uit te komen en de beste spiektips mogen natuurlijk al helemaal niet ontbreken!

Vragenlijst invullen

Klassenfoto's en schoolreisjes

Naast deze leuke ideeën mogen de klassenfoto’s natuurlijk niet vergeten worden.

Ook is het leuk om het schoolgebouw op de foto te zetten. Ook hebben ze vast excursies gedaan en zijn er een aantal schoolfeesten geweest. Zet deze er in voor extra sfeer!

Verras de kinderen met een afscheidscadeau en laat ze met veel plezier terugkijken op een geweldige tijd!

Schoolfeest