actie
Nu 25% korting op diverse zomerartikelen
Kinderfeestje thuis organiseren

Zo organiseer jij een origineel kinderfeestje thuis

Gepubliceerd op 30 januari 2017

Als ouder wil je dat je kinderen natuurlijk een fantastisch verjaardagfeestje hebben, een die ze nooit zullen vergeten. Maar hoe organiseer je een kinderfeestje zonder zelf gek te worden? Met de tips uit dit blog kom je al een heel eind.

Thema kinderfeestjes

Bob de Bouwer, Dora, Minions en noem het maar op. Kinderen hebben gedurende hun leven ontzettend veel helden die ze maar al te graag zien en willen zijn.

Vind jouw kind Maya de bij helemaal leuk? Dan heb jij het perfecte thema gevonden. Alles in Maya de Bij geel en zwart hoort dan op dit feestje thuis.

Thema kinderfeestjes

S.O.S.

Nu je een thema hebt is het belangrijk om overzicht te houden en te plannen. Een lijst waar je alles op kunt afvinken is hier dan ook handig bij. Zo weet je zeker of je iets al hebt gekocht of al hebt gedaan.

Schrijf het onderdeel met de daarbij horende boodschappen en/of to-do’s op. Schakel hulptroepen in die je helpen met het bakken, knutselen en natuurlijk opruimen.

Het organiseren van een kinderfeestje thuis lukt niet in een dag, maak daarom een planning en vraag je moeder, zus, vader en noem het maar op, om de nodige hulp. Zo weet je zeker dat je voor het feestje alles onder controle hebt.

plannen kinderfeestjes

Uitnodigingen

Een kinderfeestje begint natuurlijk bij de uitnodigingen. Maak een persoonlijke uitnodiging met een foto.

Heb je een prinsessenjurk liggen en is dit ook het thema? Maak dan een foto met jouw kind in een superleuk prinsessenjurkje. Een leuke uitnodiging waar voor jouw kind ook al de voorpret mee begint.

Uitnodigingen maken

Zoet

Snoep? Jaa daar worden veel kinderen blij van! Een kinderfeestje maak je dan ook compleet met wat lekkers. Trek het thema ook hier door.

Maak bijvoorbeeld cupcakes of cake pops met minions erop. Heb je geen idee hoe je dit moet doen? Op YouTube vind je ontzettend veel filmpjes waarin dit wordt uitgelegd. Een kind kan de was doen ;).

Minions cupcakes

Aankleding

Van de meeste kinderhelden vind je tegenwoordig genoeg spullen om een feestje mee aan te kleden. Kun je niks vinden? Dan is zelf knutselen de beste optie. Er gaat wel wat tijd in zitten, maar dan heb je ook wat.

Zoek op het internet naar leuke afbeeldingen, plak dit op karton en uitsnijden. Zo heb je een levensechte minion in huis! Maak leuke foto props van hun favoriete held en zet alle kinderen op de foto hiermee.

Tip: druk deze foto’s achteraf op Retroprints en geef ze die een paar dagen later cadeau. Een leuke herinnering aan een origineel kinderfeestje. Deze zullen ze nooit meer vergeten.

Aankleding kinderfeestje