actie
Nu 25% korting op diverse zomerartikelen
Brocante interieur

Een landelijk en brocante interieur

Voor het laatst bijgewerkt op 21 oktober 2022

Een interieur dat ouderwets en modern op een speelse wijze bij elkaar brengt. Brocante is een ander woord voor antieke meubels en spullen om je woning mee in te richten. Dat ene geweldige tafeltje dat inmiddels al een jaar of 50 meegaat en hebt kunnen scoren bij de kringloopwinkel samen met die prachtige vaas die je hebt gekocht op de meubelboulevard. Ben jij helemaal weg van het landelijke gecombineerd met brocante? In deze blog geven we een aantal tips die super handig kunnen zijn als je helemaal weg bent van deze stijl!

Blijf om je heen kijken

Wanneer je op zoek bent naar brocante is het een goed idee om af en toe een ronde te doen door de kringloopwinkels in de buurt. Het kan natuurlijk zo zijn dat dat ene kastje die je al maanden zoekt de ene keer onvindbaar is, maar dat deze de volgende keer wel in de winkel staat. Daarnaast is het belangrijk om bij antieke meubels het totaalplaatje voor je te zien. Soms moet je ‘erdoorheen’ kijken. Het kan waardevol zijn om die mooie vaas die je hebt gekocht, mee te nemen naar de winkel zodat je kunt kijken hoe deze staat op het kastje. 

Rommelmarkt

Wanddecoratie van kurk

Wat erg goed past in een interieur en de combinatie maakt tussen oud en nieuw is kurk, het geeft een wat ouderwetse maar toch ook weer hippe en stoere uitstraling. Er zijn veel mogelijkheden met kurk. Je kunt een foto bedrukken op kurk of een prikbord maken van kurk. Wat erg goed past bij een landelijke en brocante uitstraling is een zwart-wit foto. Een zwart-wit foto komt ook nog eens heel goed uit op de unieke structuur van kurk. Hou jij erg van reizen? Laat dan een wereldkaart drukken op kurk. Een orginele manier om te laten zien waar je bent geweest. Het is erg leuk om op deze kaart aan te geven met punaises en foto's waar je ben geweest. Je kunt dit eventueel doen met een retroprint van de reis die je hebt gemaakt.

Landkaart Nederland

Durf te combineren!

Het is helemaal niet erg om het contrast tussen oud en nieuw overduidelijk naar voren te laten komen. Dit kan juist het effect mooier of beter maken. Misschien nog wel belangrijker dan het durven combineren is het proberen. Probeer het gewoon even uit of dat hypermoderne krukje bij die oude vaas die je voor een paar cent op de kop hebt kunnen tikken past. Alleen dan kom je erachter. Op deze manier ontwikkel je ook nog eens je eigen brocante stijl.

Combineren

Typisch brocante

Als je het hebt over typisch brocante items zijn er een aantal dingen die opvallen zoals bijvoorbeeld: een zinken- of emaillen kan, een kruik van oud aardewerk, weckflessen en industriële lampen. Eigenlijk kan je van veel antieke items je eigen brocante spulletjes maken. Het is aan jou wat jij verstaat onder brocante. Je kunt bijvoorbeeld ook eens een kijkje nemen op een rommel- of vlooienmarkt. Vaak komen er op zulke plekken antieke spulletjes naar boven die je niet in een kringloopwinkel zult vinden.

Kruik