actie
Nu 25% korting op diverse Moederdagcadeaus
Maak je eigen duurzame fotoboek!

Maak je eigen duurzame fotoboek!

Voor het laatst bijgewerkt op 4 juli 2022

Duurzaamheid is een steeds belangrijker en actueler onderwerp. Wij van Fotofabriek vinden dit ook erg belangrijk en dragen graag ons steentje bij aan een duurzamere wereld! Dit doen we niet alleen voor onze generatie, maar ook voor de generaties die nog komen. Om hieraan bij te dragen heeft Fotofabriek heeft de Grønn fotoboekenlijn geïntroduceerd. Deze fotoboekenlijn bestaat uit twee fotoboeken: het Grønn fotoboek A4 staand en A4 liggend. De fotoboeken zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen en voorzien van een linnen hardcover!

Het ontwerpen van een fotoboek wordt op deze manier nog leuker. Een betaalbaar fotoboek van hoge kwaliteit waarmee je je eigen steentje bijdraagt aan een duurzame wereld! 

Wat is het Grønn fotoboek?

Het verschil tussen een normaal fotoboek en het Grønn fotoboek is dat dit fotoboek gemaakt wordt van milieuvriendelijke materialen. Het papier waar de foto’s op worden gedrukt is gerecycled en ongebleekt. Normaalgesproken worden foto’s vaak gedrukt op gebleekt papier. Het Grønn fotoboek wordt gedrukt op onbewerkt papier. Je kan de vezels zelfs in het boek terug zien!

Naast het duurzame papier wordt het fotoboek in elkaar gezet met biologisch afbreekbare lijn en heeft het fotoboek een linnen hardcover. Alle gebruikte materalen voor het Grønn fotoboek zijn gecertificeerd met een duurzaam label. 

Grønn fotoboek

Duurzaam geproduceerd in Groningen

De Grønn fotoboeken worden groen in Groningen geproduceerd en daar zijn ze dan ook naar vernoemd. Grønn (uitspreken als ‘grun’) staat voor Groen en Grunn (Groningen). Leuk feitje: de boeken worden gedrukt in onze eigen digitale drukkerij in Groningen!

In onze drukkerij wordt gebruik gemaakt van digitale drukpersen. Deze machines draaien deels op groene energie die wordt opgewekt via de zonnepanelen op het dak. Daarnaast printen de machines zonder chemische stoffen en kan er geprint worden in lage oplages. Dit zorgt voor minder restafval. Ook leuk om te benoemen: de boeken worden zonder plastic verzonden! Op deze manier proberen we de Grønn fotoboeken zo duurzaam mogelijk te versturen. 

Grønn fotoboek

Maak het verschil!

Niet alleen met het Grønn fotoboek kun je bijdragen aan een duurzamere wereld. Er zijn genoeg kleine dingen waarmee we met z’n allen het verschil kunnen maken. Neem je je eigen lunch mee naar werk? Kies dan bijvoorbeeld voor een herbruikbare broodtrommel, in plaats van elke dag een plastic zakje. Kleine moeite, maar een groot verschil! Of koop je steeds plastic wegwerp flesjes in de supermarkt? Overweeg dan eens om een bidon aan te schaffen, deze zijn herbruikbaar en dus harstikke duurzaam! 

Wat extra leuk is, is dat je bij Fotofabriek je eigen bidon of broodtrommel kunt personaliseren met eigen foto’s en tekst. Op deze manier heb je een super origineel én duurzaam product! 

Bidon