actie
Nu 25% korting op diverse vaderdagcadeaus
Kerstmarkt

De 5 mooiste kerstmarkten om te fotograferen

Gepubliceerd op 2 december 2016

Kerstmarkten, de beste plek om alvast in de kerstsferen te komen. Lekker rondstruinen met de familie en genieten van een glaasje glühwein.

Je kunt een dagje met de bus een kerstmarkt bezoeken of als je langer wilt genieten van de sfeer, dan ga je gewoon een heel weekend. Er zijn in Nederland genoeg leuke kerstmarkten maar Duitsland spant zeker de kroon.

Wij hebben 5 kerstmarkten voor je op een rijtje gezet waar je de fijne kerstsfeer kunt proeven en vastleggen.

Valkenburg

De meest bijzondere kerstmarkt van Nederland vindt plaats in Valkenburg. Hier vind je namelijk de oudste ondergrondse kerstmarkt van Europa! Bijzondere foto’s maak je hier gegarandeerd.

Houd wel rekening met de verlichting in de grotten tijdens het fotograferen. Heb je alles in de grotten bekeken dan kun je bovengronds ook genoeg doen en zien.

Zo trekt de Christmas Parade twee keer per week rond met verlichte praalwagens en dansers.

Kerstmarkt Valkenburg

Maastricht

Het Vrijthof in Maastricht verandert vanaf dit weekend in een magische plek. Hier kun je even terug in de tijd bij het Dickens Village waar je oude ambachten vindt.

Wil je samen met de kinderen de benen strekken? Trek dan de schaatsen aan en schaats op de ruime schaatsbaan van 900 vierkante meter. Na afloop kun je een heerlijke warme chocomelk drinken in de spiegeltent.

Genoeg leuke plekken op deze kerstmarkt om foto’s van te maken, maar vanuit de 45 meter hoge reuzenrad krijg je echt mooie plaatjes.

Kerstmarkt Maastricht

Deventer

In het weekend van 17 en 18 december is in Deventer het Dickens festijn. Hier komen de verhalen van Charles Dickens tot leven in de straten van de binnenstad.

Houd je camera hier paraat want foto’s van onder andere Scrooge wil je zeker niet missen. Naast het Dickens festijn kun je ook winkelen op bijvoorbeeld de antiek- en brocantemarkt.

Dit is een kerstmarkt waar je genoeg zult zien.

Kerstmarkt Deventer

Oberhausen

In Oberhausen heb je een kerstmarkt en het CentrO winkelcentrum lekker dichtbij elkaar! Hier kun je buiten curryworsten eten en alle kraampjes bij langs, maar wanneer de kou je te veel wordt kun je binnen verder shoppen.

Doordat alle kerstkraampjes gezellig bij elkaar staan krijg je de kerstmarktsfeer perfect op de foto.

Kerstmarkt Oberhausen

Keulen

In Keulen zijn er op wel zes pleinen in het centrum kerstmarkten te vinden. Maar wanneer je prachtige foto’s wil maken dan mag de kerstmarkt met de Dom op de achtergrond zeker niet missen.

Hier vind je ook een 25 meter hoge kerstboom die zich goed leent als fotomodel!

De rit naar onze buren is deze kerstmarkt zeker waard!

Kerstmarkt Keulen

Wat vind jij de mooiste en gezelligste kerstmarkt?