Fotofabriek.nl
Osloweg 75 9723 BJ Groningen
Actie
25% korting - Verras met een uniek moederdagcadeau!
Polaroid in interieur DIY

DIY: 8 Superleuke polaroid interieur ideeën

Gepubliceerd op 18-03-2019

Polaroids zijn terug van weggeweest. Gelukkig, want deze manier van herinneringen vastleggen is hip en ook nog eens goed te verwerken in je interieur.

Ben je op zoek naar een leuk projectje in huis? Kijk dan eens naar deze simpele Do-It-Yourself met Retroprints in je interieur.

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

Wandrek met polaroids

Tijd: 20 minuten, Prijs: ± € 20,-

Een gaaspaneel of klimplantrek is bij elke bouwmarkt te koop. Kies een kleur die past bij jouw interieur. Vaak kun je kiezen uit wit, zwart of zilverkleurig.

Laat een setje retroprints drukken met je favoriete foto’s en bevestig deze aan het gaas. Dit kan uiteraard met plakband, maar je kunt ook kleine knijpertjes gebruiken of gekleurde paperclips. Verzamel je favoriete items, zoals concertkaartjes en leuke accessoires om het geheel compleet te maken.

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

Een muur vol

Tijd: 40 minuten, Prijs: ± €25,-

Voor deze DIY heb je een hele hoop leuke foto’s nodig. Na een fantastische vakantie, bruiloft of gewoon een leuk feestje is dit vast geen moeilijke opgave. Plaats de leukste foto's in de Online Editor

Laat bijvoorbeeld 40 foto’s afdrukken als polaroid, koop een doosje met punaises en prikken maar!

Heb je geen zin in gaatjes in de muur? Je kunt het geheel ook opvrolijken met gekleurd washi tape. Winkels die kantoor- en schoolartikelen aanbieden hebben vaak ook washi tape te koop in verschillende kleurtjes.

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

Polaroids aan een touwtje

Tijd: 30 minuten, Prijs ± €20,-

Koop een bolletje touw, kies bijvoorbeeld voor jute touw of ga voor gekleurd breigaren. Knip 3 stroken touw van het bolletje en bevestig je polaroids (met bijvoorbeeld een schattig knijpertje) aan het hennep touw.

Zo maak je heel gemakkelijk een slinger met Retroprints. Met vrolijke washi tape kun je de touwtjes heel eenvoudig opplakken. Uiteraard kun je ook een klein spijkertje in de muur slaan of een punaise in de muur drukken.

Laat het touwtje een beetje hangen en wissel af in de lengte van het touw voor een speels effect.

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

Polaroids aan een hanger

Tijd 40 minuten, Prijs ± €10,-

Wil je je polaroid foto’s graag ophangen, maar past de hiervoor genoemde manier niet bij jouw interieur? Bevestig het touwtje dan niet direcht aan de muur maar ga zelf aan de slag met een stok en een stuk touw.

Het touw bind je zo aan het stokje vast, zodat het in slierten naar beneden hangt. Zorg ervoor dat je iets zwaars onderaan de touwtjes hangt, zodat de touwtjes mooi strak blijven hangen.

Op deze manier maak je heel gemakkelijk je eigen polaroidhanger.

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

Natuurlijke polaroid hanger

Tijd: 40 minuten, Prijs ± €10,-

Deze polaroidhanger vertoont overeenkomsten met de vorige. Alleen maak je nu gebruik van een stok die je gewoon buiten hebt gevonden.

Let tijdens een boswandeling eens op mooie takken, als je een hond hebt neem die dan vooral mee. Honden zijn goede speurders als het gaat om het zoeken naar takken!

Bevestig je favoriete foto’s aan de stok en haal zo een beetje natuur in huis.

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

Polaroids ophangen met klemmetjes

Tijd: 40 minuten, Prijs ± €15,-

Een supermakkelijke manier om je Retroprints op te hangen is met klembordklemmetjes. Ben je een beetje uitgekeken op je foto’s? Dan kun je door deze klemmetjes heel eenvoudig je foto’s weer loshalen en vervangen voor nieuwe foto’s.

Zo word je persoonlijke fotomuur nooit saai en blijft deze dynamisch.

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

Polaroids met licht

Tijd: 40 minuten, Prijs ± €15,-

Ligt je kerstverlichting het grootste gedeelte van het jaar te verstoffen in een oude doos op zolder? Zonde want dat hoeft helemaal niet. Gebruik je kerstlampjes eens voor andere doeleinden. Hang bijvoorbeeld een lichtsnoer aan een kast en bevestig hier een aantal retroprints aan vast. Zo heb je het hele jaar door sfeervolle lampjes in huis!

Eerder schreven we al over hoe je een kinderkamer in een retrolook kan toveren. Retroprints zijn in verschillende formaten te verkrijgen,in het traditionele polaroid formaat maar ook in een grotere variant: De Retroprint Deluxe! Heb jij ze al eens besteld?