actie
Nu 25% korting op diverse Moederdagcadeaus
Polaroid in interieur DIY

DIY: 4 Superleuke polaroid interieur ideeën

Voor het laatst bijgewerkt op 9 september 2021

Polaroids zijn terug van weggeweest. Gelukkig, want deze manier van herinneringen vastleggen is hip en ook nog eens goed te verwerken in je interieur.

Ben je op zoek naar een leuk projectje in huis? Kijk dan eens naar deze simpele Do-It-Yourself met Retroprints in je interieur.

Wandrek met polaroids

Tijd: 20 minuten, Prijs: ± € 20,-

Een gaaspaneel of klimplantrek is bij elke bouwmarkt te koop. Kies een kleur die past bij jouw interieur. Vaak kun je kiezen uit wit, zwart of zilverkleurig.

Laat een setje retroprints drukken met je favoriete foto’s en bevestig deze aan het gaas. Dit kan uiteraard met plakband, maar je kunt ook kleine knijpertjes gebruiken of gekleurde paperclips. Verzamel je favoriete items, zoals concertkaartjes en leuke accessoires om het geheel compleet te maken.

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

Een muur vol

Tijd: 40 minuten, Prijs: ± €25,-

Voor deze DIY heb je een hele hoop leuke foto’s nodig. Na een fantastische vakantie, bruiloft of gewoon een leuk feestje is dit vast geen moeilijke opgave. Plaats de leukste foto's in de Online Editor

Laat bijvoorbeeld 40 foto’s afdrukken als polaroid, koop een doosje met punaises en prikken maar!

Heb je geen zin in gaatjes in de muur? Je kunt het geheel ook opvrolijken met gekleurd washi tape. Winkels die kantoor- en schoolartikelen aanbieden hebben vaak ook washi tape te koop in verschillende kleurtjes.

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

Polaroids ophangen met klemmetjes

Tijd: 40 minuten, Prijs ± €15,-

Een supermakkelijke manier om je Retroprints op te hangen is met klembordklemmetjes. Ben je een beetje uitgekeken op je foto’s? Dan kun je door deze klemmetjes heel eenvoudig je foto’s weer loshalen en vervangen voor nieuwe foto’s.

Zo word je persoonlijke fotomuur nooit saai en blijft deze dynamisch.

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

Polaroids met licht

Tijd: 40 minuten, Prijs ± €15,-

Ligt je kerstverlichting het grootste gedeelte van het jaar te verstoffen in een oude doos op zolder? Zonde want dat hoeft helemaal niet. Gebruik je kerstlampjes eens voor andere doeleinden. Hang bijvoorbeeld een lichtsnoer aan een kast en bevestig hier een aantal retroprints aan vast. Zo heb je het hele jaar door sfeervolle lampjes in huis!

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

Eerder schreven we al over hoe je een kinderkamer in een retrolook kan toveren. Retroprints zijn in verschillende formaten te verkrijgen,in het traditionele polaroid formaat maar ook in een grotere variant: De Retroprint Deluxe! Heb jij ze al eens besteld?