Routekaart in hoge resolutie afdrukken in een fotoboek

Je routekaart afdrukken in een fotoboek

Gepubliceerd op 07-02-2017

Je hebt net de meest fantastische reis achter de rug en kunt niet wachten om hiervan een fotoboek te maken. Of je nu de afgelopen maanden een roadtrip door Noord-Amerika hebt gemaakt of vorig jaar hebt gewandeld in de Franse Alpen, soms is het gewoon erg leuk om een afbeelding van de route in het fotoboek op te nemen. 

Scherpte door beeldpuntjes

Wanneer een print weinig beeldpuntjes bevat zien we dit als een onscherpe foto. Hoe scherp of onscherp een foto is, hangt af van het aantal puntjes per inch (dots per inch).

Als je je afgelegde route in Google Maps namaakt en hier een Print Screen van maakt, dan zul je zien dat je de afbeelding niet erg groot kunt plaatsen omdat je anders de melding “Slechte resolutie” krijgt in de software.

Dit komt omdat een schermafbeelding (en veel andere digitale afbeeldingen) veel minder beeldpuntjes bevatten dan afbeeldingen die geschikt zijn voor drukwerk.

Vandaag laten we je het trucje zien hoe je je reisroute vanuit Google Maps in een hoge resolutie kunt afdrukken.

Scherpte door beeldpuntjes

Route maken via Mymaps

Ga naar de website van Google My Maps en log hier in met je Google Account. Heb je geen Google Account, dan moet je je hier eerst nog voor aanmelden.

Klik op de knop nieuwe kaart maken en je kunt direct de locatie opzoeken waar je een kaart van wilt maken.

Markeer de plaatsen waar je bent geweest. Je kunt deze markeringen een eigen kleur geven en een ander pictogram door in het linkermenu te klikken op het emmertje naast de markering.

Met de knop Lijn tekenen kun je een afgelegde route aanduiden met een lijn tussen de locaties.

Route maken via Mymaps

Reisroute opslaan als .jpg

Heb je al je favoriete locaties gemarkeerd en eventueel lijnen tussen verschillende plaatsen getrokken? Dan kun je nu de kaart opslaan als afbeelding.

Klik daarvoor op de 3 puntjes naast de naam van je kaart en kies voor Kaart afdrukken, kies het formaat en selecteer afbeelding voordat je op Afdrukken klikt.

Een afdrukscherm verschijnt. In plaats van op de knop afdrukken te klikken klik je op annuleren. Je ziet nu de kaart op een webpagina voor je, dit is een afbeelding van eigen kaart in hoge resolutie.

Sla de afbeelding op door met je rechtermuisknop er op te klikken en te kiezen voor Afbeelding opslaan als. Deze afbeelding plaats je in je fotoboek, op dezelfde manier als dat je dat doet met je foto’s.

Reisroute opslaan als .jpg

Op deze manier genereer je een route in Maps van een hoge resolutie die geschikt is voor drukken. Let in de software nog wel op de resolutiemelder om er zeker van te zijn dat de resolutie goed is.

Is je boek al gedrukt en heb je hem inmiddels bij je thuis op de plank staan? Lees dan over onze bewaartips voor je fotoboek.

Reacties op Facebook