actie
Nu 25% korting op diverse Moederdagcadeaus
Bewaartips voor je fotoboek

Bewaartips voor je fotoboek

Gepubliceerd op 7 augustus 2016

In het maken van een fotoboek gaat vaak veel tijd zitten en wanneer je het boek klaar hebt, dan wil je natuurlijk je creatie aan iedereen laten zien. Je kunt er natuurlijk ook zelf lekker in bladeren om herinneringen op te halen, maar in beide gevallen wil je natuurlijk zorgvuldig met je fotoboek omgaan. Om je fotoboek mooi te houden zijn er verschillende punten om rekening mee te houden.

Bij Fotofabriek vinden we dat je heel lang plezier van je fotoboek moet hebben. Daarom zijn er verschillende kwaliteitscontroles en eisen waaraan een fotoboek moet voldoen alvorens wij deze versturen. Op deze manier zorgen we ervoor dat je een perfect fotoboek ontvangt!

Naast de uitvoerige aandacht en controle die wij aan de fotoboeken besteden, kun je zelf ook op verschillende manier ervoor zorgen dat je fotoboek mooi blijft. Hieronder volgen 5 belangrijke tips over hoe je het fotoboek het beste kunt bewaren en wat je wel en niet moet doen.

Tip 1: Temperatuur

Laat een fotoboek niet in warme ruimtes (zoals een auto) of in de felle zon liggen.

Het gevolg hiervan kan zijn dat pagina’s aan elkaar gaan plakken en dat bij het lostrekken de pagina’s beschadigen.

Een fotoboek kun je daarom het beste op een droge en koele plek bewaren.

Temperatuur Temperatuur

Tip 2: Staand of liggend

Een fotoboek ligt het liefst.

Wanneer een fotoboek in de kast staat kan het sneller kromtrekken en dat is natuurlijk zonde van je fotoboek, want hier wil je nog lang in kunnen bladeren.

Leg een fotoboek daarom altijd plat neer in een kast of op een tafel.

Staand of liggend fotoboek

Tip 3: Openslaan

Sla een fotoboek nooit verder dan 180 graden open.

De kans bestaat dat hierdoor de pagina’s of omslag beschadigd raken doordat de lijmbinding los kan laten. Probeer ook altijd het fotoboek met je hand te ondersteunen.

Hierdoor komt het totale gewicht van het boek niet op één punt te liggen.

Boek openslaan

Tip 4: Inplakken

Als je spulletjes in het fotoboek wilt gaan plakken (bijvoorbeeld toegangskaartjes) zorg er dan voor dat je eerst de lijm test op een soortgelijke ondergrond.

De lijm kan namelijk door de vezels van het papier wegvloeien en dit kan er toe leiden dat foto’s beschadigd kunnen raken of dat er vlekken op de pagina ontstaan.

Dit is natuurlijk erg zonde!

Inplakken

Tip 5: Bewaardoos

Een andere handige en vooral ook mooie oplossing om je fotoboek te bewaren, is door te kiezen voor de luxe bewaardoos van Fotofabriek.

Deze kun je dan liggend bewaren. Hierdoor blijft jouw Fotoboek nog een hele lange tijd mooi!

Bewaardoos