actie
Vierkante fotoboekenactie: nu 20% korting
Tips en ideeën voor je bruiloft

Tips en ideeën voor je bruiloft

Gepubliceerd op 10 mei 2016

Je bruiloft is de dag waarbij jullie elkaar eeuwig trouw beloven. Het is de mooiste dag van je leven. Ook voor de allermooiste dag in je leven geldt dat er veel werk aan vooraf gaat.

Je moet letterlijk echt aan alles denken en omdat jullie al genoeg aan je hoofd hebben, geven wij ideeën om je huwelijksdag nóg leuker te maken.

Lees snel verder voor leuke ideeën en tips!

Huwelijksuitnodigingen

Ten eerste moet je bedenken wie je allemaal wilt uitnodigen voor je bruiloft. De leukste uitnodiging voor de bruiloft maak je natuurlijk zelf. Gebruik foto’s van jullie zelf of schrijf een leuk gedicht voor op huwelijksuitnodigingen. Je kan de huwelijkskaart geheel naar eigen smaak ontwerpen.

Het is belangrijk dat je de volgende dingen benoemd op de uitnodiging: jullie namen (het is altijd handig om te weten wie er gaan trouwen), datum, locatie en tijdstip waarop de gasten verwacht worden.

Verder is het handig om er een routebeschrijving en een R.S.V.P toe te voegen. Zo weet je precies hoeveel gasten er op de bruiloft komen.

Is er een dresscode? Vermeld dit dan ook op de uitnodiging voor de bruiloft.

Huwelijkuitnodiging

Gastenboek

Een receptieboek is nog wel iets dat snel vergeten wordt. Maak dus ruim op tijd je eigen gastenboek. Kies wel een receptieboek dat bij het thema van de bruiloft past.

Er zijn verschillende soorten receptieboeken. Kies voor een gastenboek met hardcover, softcover, spiraalbinding of kies voor een van de exclusieve receptieboeken met linnen rug of leren omslag.

Vergeet de saaie zwarte pen en leg markers, stiften en stickers neer. Zo wordt het een vrolijke boel! Zet het gastenboek op een tafel dat veel aandacht trekt. Zo verklein je de kans dat gasten hier voorbij lopen.

Receptieboek

Photobooth met retroprints

Wat leuk is om te doen tijdens je bruiloft, is een plek maken waar je gasten op de foto worden gezet. Een soort photobooth. Zorg voor veel attributen en zet je gasten op de foto.

Dit zorgt voor hilarische kiekjes, waar je met veel plezier aan terug denkt. Het leuke is dat je deze foto’s later als polaroid kan laten afdrukken. Zo krijg je een extra speels effect.

Je kunt de foto’s natuurlijk gewoon bewaren, maar je kun ze ook in je gastenboek plakken. Hierdoor krijg je een extra persoonlijk en uniek gastenboek waar je nog lang van geniet.

Deze retroprints kun je ook aan een touwtje vastmaken met kleine knijpers en op een plek in je huis hangen.

Retroprints

Decoratiebord

Maak een eigen decoratiebord voor je huwelijksfeest. Je kunt van alles doen met een decoratiebord. Zet er leuke foto’s van jullie op, schrijf een gedicht of leuke tekst of gebruik het bord bijvoorbeeld als routebeschrijving. Je gasten moeten natuurlijk wel weten waar ze de bar kunnen vinden.

Een decoratiebord is gemakkelijk op te hangen. Je kunt dit bord maken op karton, canvas of kies voor een van de andere materialen. Het leuke is dat je dit bord kunt bewaren als herinnering aan je bruiloft.

Wanddecoratie

Huwelijksbedankje

Al die lieve mensen die op je bruiloft waren moet je natuurlijk  nog even bedanken. Kies voor leuke bedank cadeautjes en maak daarnaast een bedankkaartje.

Een bedankkaart is er in verschillende formaten en ze zijn helemaal zelf te ontwerpen. Ook hierop kun je foto’s van jullie zetten, een leuke tekst of gedichtje schrijven.

Natuurlijk hoef je hiervoor niet alles uit de kast te halen. Een simpele tekst met ‘bedankt’  wordt altijd gewaardeerd.

Verstuur de kaart pas na de bruiloft in plaats van hem gelijk mee te geven aan de gasten. Zo verrassen jullie je gasten en worden ze weer herinnerd aan deze speciale dag.

Maak gebruik van deze leuke ideeën en je bruiloft wordt gegarandeerd een succes!

Bedankkaart