actie
Nu 25% korting op diverse Moederdagcadeaus
Tips en thema's voor een uniek vriendenboek

Tips en thema's voor een uniek vriendenboek

Gepubliceerd op 16 augustus 2016

Je hebt vast vaak terug gedacht aan de tijd dat je zelf met je nieuwe vriendenboekje naar school ging en je vriendjes en vriendinnetjes erin liet schrijven.

Een vriendenboek is niet alleen maar iets voor kinderen. Als volwassene kan je prima een vriendenboek maken en vaak wordt dit cadeau heel erg gewaardeerd. Je kunt een vriendenboek cadeau geven voor veel verschillende gelegenheden.

In dit artikel geven wij je tips en vragen per thema, zodat je na het lezen van dit artikel genoeg inspiratie op hebt gedaan voor het maken van een persoonlijk vriendenboek voor je beste vriend of vriendin.

Reizen

Als een goede vriend of vriendin van je een wereldreis gaat maken of gaat studeren in het buitenland kun je in het vriendenboek vragen over reizen erin zetten.

Denk bijvoorbeeld aan de vragen; dit drankje drink ik het liefst op een tropisch eiland, mijn tip voor jouw bestemming, als je last van heimwee hebt denk dan aan en dit land wil ik absoluut een keer bezoeken.

Tip: ben je samen een keer op vakantie geweest? Vul dan een pagina met foto’s van al jullie reizen samen. Ook is het leuk om entreekaartjes of een landkaart van het land dat jullie samen bezocht hebben erin te plakken.

Vriendenboek thema reizen

Bruiloft

Bij een bijzondere gelegenheid hoort natuurlijk ook een bijzonder cadeau. Wij hebben een aantal leuke vragen voor je bedacht namelijk: het bruidsboeket wordt gevangen door, naar deze bestemming zou mijn huwelijksreis gaan, toen ik hoorde dat jullie gingen trouwen dacht ik en zo zie ik jullie over 10 jaar.

Tip: laat meerdere pagina’s leeg zodat gasten op de bruiloft hun naam erin kunnen zetten. Leg gekleurde pennen en stiften en stickers naast het boek voor een speels effect.

Hierdoor krijg je een mooie combinatie van een vriendenboek en een gastenboek. Een cadeau waar het bruidspaar nog lang aan terugdenkt!

Vriendenboek als bruidscadeau

Sportteam

Mijn favoriete club, deze teamgenoot kan het minst goed tegen zijn/haar verlies, deze teamgenoot mag wel wat vaker een rondje geven in de kantine, zo lang sporten wij al samen en mijn leukste herinnering uit mijn sportcarrière zijn leuke vragen om in een vriendenboek van je teamgenoot te zetten.

Als je al lang met elkaar in bijvoorbeeld een voetbalteam, basketbalteam of een ander team zit dan is een vriendenboek een super leuk cadeau!

Tip: zet alle teamfoto’s die ooit zijn gemaakt achter elkaar en kijk naar hoe jullie veranderd zijn qua uiterlijk, maar ook hoe jullie als team zijn gegroeid.

Degene die het team verlaat krijgt uiteraard een vriendenboek, maar hoe leuk is het om meerdere exemplaren te bestellen zodat elk teamgenootje een vriendenboek krijgt en met veel plezier terug kijkt op een geweldige sportcarrière.

Vriendenboek voor je team

Werk

Samen met je collega’s kun je natuurlijk ook een vriendenboek maken voor een collega dat al 20 jaar bij het bedrijf werkt, met pensioen gaat of jarig is.

Enkele leuke vragen zijn: dit zou het perfecte bedrijfsuitje zijn, deze collega mag wel wat vaker koffie halen, dit wou ik vroeger als kind worden, Als je gaat trakteren zou ik dit graag willen en wat ik van jou heb geleerd is.

Tip: Schrijf een leuk verhaal dat je hebt meegemaakt met je collega of iets gênants wat hij/zij heeft gedaan op het werk, dat wordt gegarandeerd lachen, gieren en brullen! Natuurlijk is het ook leuk om foto’s erin te zetten van de afdeling of zelfs het hele bedrijf.

Vriendenboek voor je collega

Welke vriend verras jij binnenkort met een zelfgemaakt vriendenboekje?