actie
Nu 25% korting op diverse zomerartikelen
Tweede Kerstdag

De leukste tweede kerstdaguitjes

Gepubliceerd op 23 december 2016

Eerste Kerstdag breng je meestal samen met de familie door. De middag begint met hapjes en cadeautjes uitpakken en in de avond een heerlijk kerstdiner met genoeg te eten. De avond wordt afgesloten met een klassieke kerstfilm, het liefst languit op de bank.

Dit kun je natuurlijk twee dagen achter elkaar doen, maar op Tweede Kerstdag willen we toch vaak de deur uit. Daarom hebben wij wat ideeën voor de leukste 2de kerstdag uitjes op een rijtje gezet.

Amsterdam Light Festival

Onze hoofdstad maakt van licht een hele bijzondere beleving. Kunstenaars uit de hele wereld presenteren hun werk in Amsterdam waarbij licht centraal staat. Een super leuk kerstuitje voor het hele gezin.

Ontdek alle lichtkunst per boot of voet want er zijn diverse vaar- en wandelroutes waar je even in een andere wereld verdwijnt.

Tip: neem je camera mee! Hier maak je zeker mooie foto’s!

Light Festival Amsterdam

Bezoek een museum

Heb je het hele weekend je verstand op nul laten staan, ga dan op Tweede Kerst voor een leerzaam dagje uit. Of je nu met het hele gezin op pad gaat, met je partner of met vrienden, genoeg musea om uit te kiezen.

De meeste musea zijn gewoon geopend op Tweede Kerst. Ga met kinderen bijvoorbeeld naar het Maritiem Museum waar ze kunnen experimenteren met energie.

Maritiem museum

Liever niet de deur uit?

Blijf je toch liever thuis? Maak dan een foto-overzicht van het afgelopen jaar. Heb je een bijzondere reis gemaakt, een nieuw huis gekocht of misschien ben je wel getrouwd.

Op Tweede Kerstdag kun je heerlijk door alle foto’s bladeren van het afgelopen jaar.  Maak alvast een selectie van alle foto’s, pak een heerlijk kopje warme chocomelk erbij en beleef alle momenten nog een keer.

Tip: wanneer je de foto’s al geselecteerd heb, maak dan een mooi fotoboek in de vorm van een jaaroverzicht! Zo kun je in 2017 nog genieten van alle momenten uit 2016.

Liever niet de deur uit

Wat doe jij het liefst op Tweede Kerstdag?