actie
Nu 25% korting op diverse Moederdagcadeaus
Wanddecoratie ophangen, een aantal tips!

Hoe kun je het beste wanddecoratie ophangen? 5 tips!

Voor het laatst bijgewerkt op 3 november 2021

De zomer is voorbij, het wordt donkerder en de temperaturen dalen. Met de winter in aantocht gaan we weer steeds meer binnen zitten. Een goede reden om jouw huis op te fleuren! Wat dacht je van wanddecoratie aan de muur om extra sfeer te creëren? Een grote vakantiefoto op canvas of een familiekiekje op hout. 

Om jouw Fotofabriek wanddecoratie handig, creatief en perfect op te hangen geven wij een aantal tips! 

Tip 1: Kies de juiste plek

Bepaal waar jij je wanddecoratie op wilt hangen. Zoek een plek in huis waar de wanddecoratie het beste tot zijn recht komt. Dit kan een muur zijn die mooi belicht is of een plek waar de wanddeco goed zichtbaar is. Populaire plekken om wanddecoratie op de hangen zijn boven de bank, achter de eetkamertafel, in de gang of boven het bed. 

Tip 2: Meten is weten

Nadat je de plek hebt bepaald is het belangrijk dat je weet welk formaat wanddecoratie het beste past bij de gekozen muur. Kies je bijvoorbeeld voor één groot werk of ga je voor meerdere kleine wanddecoraties. 

Wanddecoratie ophangen

SUPERTIP: Knip een stuk cadeaupapier of bakpapier uit in het formaat dat je wilt bestellen en plak dit op de plek waar jij de wanddecoratie(s) wilt ophangen. Zo kun je goed zien of het formaat past.

Wanddecoratie ophangen

Tip 3: Niet te hoog, niet te laag

Plaats de horizon van de wanddecoratie op ooghoogte. Heeft het beeld geen horizon? Zorg er dan voor dat het midden van de wanddecoratie op 150 cm hangt. 

Tip 4: Speel met kleuren en materialen 

Heb je een kleurthema in jouw interieur? Dan kun je ervoor kiezen om een wanddecoratie in dezelfde kleurtinten te ontwerpen, maar kan het ook gaaf zijn om voor contrasterende kleuren te kiezen. Houd rekening met de kleur van de wand en vloer, meubels en eventuele andere decoraties. Maar denk ook na over het materiaal dat past bij jouw inrichting. Kies uit diverse materialen zoals forexdibondcanvaskartonaluminiumhoutplexiglastextiel of kurk

Tip 5: Verschillende opties ophangsystemen

Wanddecoratie kun je op allerlei verschillende manieren ophangen. Afhankelijk van het materiaal kun je kiezen voor ophangsystemen zoals plakstrips, afstandhouders, een baklijst, een zwevend ophangsysteem of posterlatjes.

Aan de slag

Wil je meer weten over verschillende materialen wanddecoraties? Bekijk het hele assortiment wanddecoraties in onze shop en ontwerp je eigen unieke wanddeco!