actie
€12,50 korting op A4 Hardcover en Vlakliggende Fotoboeken
Wat is een goede foto

Wat is een goede foto?

Gepubliceerd op 8 november 2017

Je hebt de perfecte foto gemaakt en je wil hem eigenlijk wel fysiek aan de muur. Het ruime assortiment wanddecoratie bij Fotofabriek maakt het misschien geen probleem om een goed bijpassend materiaal te kiezen, maar de resolutie van je foto kan wel eens roet in het eten gaan gooien. Lees hier de tips om je foto aan te passen naar het beste formaat!

Het juiste formaat

Een kleinere afbeelding kan eruit zien als een onscherpe foto als je hem afdrukt op een te groot formaat. Afbeeldingen bestaan namelijk uit kleine beeldpuntjes die pixels worden genoemd. Hoe meer pixels, des te scherper de afbeelding. Een te kleine foto is dus vaak nadelig voor het resultaat.

Moet je dan altijd voor een extreem scherpe en grote foto kiezen bij het maken van een fotoproduct? Nee, dit hoeft niet. Als je een afbeelding hebt op bushalteformaat, is het natuurlijk een beetje onzinnig om deze te laten drukken op postzegelformaat. Bovendien kunnen extreem grote foto’s onnodig veel werkgeheugen in beslag nemen en dit is bezwarend mocht je een wat tragere computer hebben.

Pas je foto dus aan op het formaat van het gewenste fotoproduct. Op deze manier voorkom je een tegenvallend resultaat

Foto formaten

Een grote foto verkleinen

Mocht je toch een foto hebben van groot formaat die je op een kleiner fotoproduct wil afdrukken, zijn er verschillende manieren om de foto te comprimeren. Houd er rekening mee dat bij zowel het verkleinen als het vergroten van een foto  je altijd wat kwaliteitsverlies zult ervaren. Online zijn er heel wat gratis software tools waarmee je jouw foto op een juiste manier kunt verkleinen.

Fixpicture is hier een voorbeeld van. Upload jouw foto, kies de gewenste kwaliteit (goed, beter of best) en sla ten slotte de gecomprimeerde foto op. Je kunt zelfs in de geavanceerde opties je voorkeuren voor het verkleinen aangeven.

Foto verkleinen

Een kleine foto vergroten

Bij een kleiner formaat foto kun je voor het beste resultaat toch het beste gaan voor een kleiner formaat wanddecoratie. Dat gezegd hebbende, het betekent niet dat er geen manieren zijn om een afbeelding te vergroten.

Via Fotos-Vergroten kun je eenvoudig jouw foto vergroten. Upload de foto, geef aan met procent of pixels je de foto wil vergroten en sla ten slotte een van de 4 verschillende vergroting-algoritmes op.

Belangrijk: De foto zal altijd inleveren op kwaliteit wanneer je de foto vergroot. Onze tip is dan ook om een formaat te kiezen die dicht bij de originele afmetingen past.

Vergroten

Kun je na het lezen van deze tips nu eindelijk die ene foto laten drukken? Neem dan eens een kijkje bij onze aluminium of canvas wanddecoratie!