actie
Nu 25% korting op diverse zomerartikelen
Smartphone

Welke smartphone moet ik hebben voor de mooiste kiekjes?

Gepubliceerd op 18 oktober 2016

De camera op je mobiele telefoon is door de jaren heen steeds beter geworden. Terwijl het vroeger nog een wazige vlek was, kun je nu alles scherp op de foto zetten.

Je hoeft niet meer die zware camera overal mee naar toe te slepen. Als je de juiste technieken gebruikt kun je er zelfs geld mee verdienen.

Eelco Roos

Een voorbeeld is Eelco Roos, hij reist de wereld af met zijn iPhone om foto’s te maken voor bedrijven en plaatst deze op Instagram, waar hij meer dan 460.000 volgers op heeft.

Ook geeft hij tegenwoordig lessen in hoe je het maximale uit je smartphone camera kan halen. Om inspiratie op te doen kun je kijken op zijn Instagram pagina: https://www.instagram.com/croyable/

Welke smartphone maakt de mooiste kiekjes

Vergelijk

Er zijn verschillende zaken die bepalen wat een smartphone camera goed maakt, namelijk het aantal megapixels die de camera heeft, wat voor lens de camera heeft en welke software er wordt gebruikt. Dit verschilt enorm onderling.

De een heeft een betere software en de andere weer meer megapixels. Tevens komt er elk jaar weer een hele lading nieuwe toestellen op de markt. Oftewel, bijna onmogelijk om het juiste toestel te kiezen.

Gelukkig is er een site die alle smartphone camera’s test zodat we precies weten welke de beste is: www.dxomark.com.

Vergelijk

Tips

Hieronder nog wat tips om het maximale uit de camera van je smartphone te halen:

  1. Zoom niet in, de scherpte van de foto wordt dan gelijk een stuk minder. Je kunt beter dichter naar het object toe lopen.
  2. Bewerk je foto’s met een filter. Dit kan op veel telefoons in de camera app zelf. Ook kun je dit via Instagram doen of via de app VSCO.
  3. Houd je camera stil, een kleine beweging zorgt er al vaak voor dat het beeld onscherp wordt. Met sommige telefoons kun je een foto maken door op de geluidsknop te drukken.
Welke smartphone maakt de mooiste kiekjes