powered by

Tips voor een retro kinderkamer

Jullie krijgen een kindje! Gefeliciteerd! Je bent waarschijnlijk helemaal in de wolken en druk bezig met de kinderkamer. Wordt het een jongetje of een meisje? Zelfs wanneer jullie het liever niet willen weten kun je deze tips gebruiken.

Het maakt niet uit wat het geslacht is van jullie kindje, een vintagelook in de kinderkamer kan voor allebei! De toffe kleuren uit deze tijd geven de kamer warmte en met de juiste decoratie zorg je voor de perfecte balans.     

Retro muur

Heb je het huis vrij strak ingericht en wil je dit ook voor de kinderkamer? Verf dan de muren in een toffe retro kleur. Geel, groen, oranje, bruin waren vooral de populaire kleuren in de jaren 50.

Wil je liever iets speelser? Dan is er super schattige vintage behang met bloemetjes, auto’s en nog veel meer in echte retro kleuren. Mocht je dit net wat te veel vinden dan heb je ook altijd nog blauw en rose.

Vind je printjes leuk, maar wil je het niet te druk hebben, verf of behang dan een muur.

Decoratie

Geef de kinderkamer een eigen karakter door alvast foto’s op te hangen. Dit kan met Retroprints Deluxe, een foto die gedrukt wordt op stevig karton met de bekende polaroid look. Helemaal jaren 70 maar dan wel in een hip jasje. Hang alvast de echo foto’s op en breid dit uit door van elke maand na de geboorte nog een foto op te hangen. Zo zie je elke keer als je de kinderkamer inloopt de groei van jullie kleine.

Wil je liever niets aan de muur hangen? De Retroprint Deluxe kun je ook makkelijk neerzetten en heb je in 3 verschillende formaten.

Meubels

Als het om meubels gaat kun je verschillende kanten op. Tegenwoordig kun je namelijk veel meubels kopen in retro stijl. Hier heb je verschillende vintage markten voor, maar ook in bekende meubelzaken is genoeg te vinden.

Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan (óf je partner heel lief aankijken). Tover bijvoorbeeld een oude ladekast om in een commode. Zo heb je zeker weten een unieke vintage kinderkamer.

Tip: vraag je ouders of schoonouders of ze nog babyspullen van jullie hebben. Deze steek je in een nieuw jasje en zo heeft jullie kleintje hier ook plezier van.

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling