powered by

Foto's bewerken met deze 5 gratis apps

Bij het ontwerpen van een fotoboek denk je er misschien niet aan om eerst foto’s te bewerken. Dit kan zijn omdat je denkt dat hier veel tijd in gaat zitten. Wees gerust, met de volgende 5 apps zijn jouw foto's in een mum van tijd nog mooier!

VSCO

VSCO is mijn favoriete app om foto’s snel een mooie touch te geven. Je kunt binnen deze app gebruik maken van verschillende filters, maar je kunt ook je foto’s bijsnijden, lichter maken en contrast aan de foto’s toevoegen. Wanneer je veel foto’s in dezelfde stijl wilt bewerken is VSCO echt een aanrader. Je kiest de filters uit die je het mooiste vindt en past deze toe op alle foto’s die je bijvoorbeeld in je fotoboek gaat gebruiken.

De app VSCO is gratis, maar er zijn wel filters waar je voor moet betalen. Mijn favoriet, de S-serie, valt onder de betaalde filter. Ik raad aan om eerst te experimenteren met de filters die standaard in de app staan of gratis te downloaden zijn in de store. Wanneer de app goed bevalt en je opzoek bent naar iets anders, dan kun je altijd nog extra filters aanschaffen.

Snapseed

Snapseed is een hele fijne app om simpele dingen snel te bewerken, maar krijgt tegenwoordig steeds meer extra opties. Ik vind Snapseed een hele fijne app om instellingen als helderheid, contrast, verzadiging en selectieve bewerkingen toe te passen. Snapseed heeft nu ook verschillende filters en allerlei automatische toepassingen waarmee je je foto’s snel en gemakkelijk kunt bewerken. Probeer zeker eens de opties ‘drama’ of ‘HDR-emulatie’ uit!

YouCam Perfect

YouCam Perfect is niet een hele bekende app, maar hij heeft oneindig veel mogelijkheden. Je kunt er de basisbewerkingen mee doen, maar je hebt ook de HSL functie waarmee je de kleuren in je foto kunt aanpassen. Dit is persoonlijk mijn favoriete functie, omdat je hiermee bepaalde kleuren uit je foto verwijderd en eigenlijk je eigen filter ontwerpt. Deze app is erg makkelijk in gebruik en heeft enorm veel mogelijkheden. Zo kun je met de app ook sterren invoegen op je foto, oneffenheden verwijderen en items op je foto klonen.

AirBrush

Wanneer je selfies wilt bewerken, is AirBrush je partner in crime. Ik gebruik deze app voornamelijk om mijn puistjes te verwijderen en concealer toe te passen wanneer ik wallen heb. Je kunt zelfs make-up aanbrengen, je ogen groter maken en je gezicht smaller maken. Je moet er natuurlijk niet in doorslaan, maar het is een fijne app voor wanneer je minder goed hebt geslapen of wakker wordt met onzuiverheden en je wel graag op de foto wilt.

Afterlight

De vijfde app is Afterlight. Deze app staat voornamelijk bekend om zijn dust filters. Hiermee kun je vuiltjes op de foto plaatsen voor een mooi vintage effect. Alleen naast de dust filters kun je ook gemakkelijk foto’s bewerken met deze app. Je hebt namelijk weer de basisbewerkingen, maar hiertussen zit bij Afterlight ook de clarify functie. De clarify functie geeft je foto snel meer contrast en detail door simpelweg het balkje te slepen. Verder kun je je foto’s ook voorzien van één of meerdere filters. Er zitten hele natuurlijke filters tussen, die je foto’s net dat beetje extra geven.

Dit artikel is geschreven door Esmée van esmeelifestyle.nl

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling