powered by

Een video toevoegen in je fotoboek

Vakantie, het magische woord waar de meest mooie herinneringen ontstaan. Heb jij een verzameling met foto's van een bijzondere vakantie of ga je nog op vakantie? Verzamel alle foto's en maak een mooi fotoboek.

Om jouw fotoboek nog leuker te maken is het misschien ook een idee om de video's van de vakantie hierin te verwerken. Natuurlijk niet letterlijk want dat zou nogal wat knip- en plakwerk met zich meebrengen, maar met het toevoegen van een QR code in jouw fotoboek is dit zo gepiept. 

Video toevoegen

Voordat je een QR code kunt toevoegen in je eigen fotoboek is het handig om eerst jouw filmpje op YouTube te uploaden. Om filmpjes te kunnen uploaden heb je een Google account nodig.

Zodra je bent ingelogd met dit account op YouTube hoef je alleen op ‘’Uploaden’’ te klikken. Nu kun je zelf kiezen welke video je graag wilt uploaden.

Tip: wil je voorkomen dat jouw video zichtbaar wordt voor de buitenwereld? Zorg er dan voor dat je deze verborgen houdt. Dit kun je aanvinken bij instellingen. In de afbeelding hiernaast kun je zien hoe je dit doet.

Een screenshot maken

Bij stap 1 hebben wij uitgelegd hoe je een video toevoegt. Nu gaan we uitleggen hoe je van een YouTube video een (high-res) screenshot kunt maken. Dit screenshot plaats je namelijk ook in het fotoboek. Zo weet je wanneer je de pagina openslaat, gelijk welk filmpje erbij hoort. Om een screenshot te maken is het belangrijk om de onderstaande stappen te volgen:

  1. Ga naar youtubescreenshot.com.
  2. ​Kopieer de URL van de YouTube pagina waar jouw filmpje op staat en voer deze in op de website.
  3. Klik op “Take screenshot”. 
  4. Youtube Screenshot maakt voor jou een screenshot met hoge resolutie waardoor hij straks goed zichtbaar zal zijn in je fotoboek.
  5. Sla de afbeelding op in je computer zodat je hem later terug kunt vinden als je hem in je fotoboek wilt plakken. Je hebt nu een screenshot van je video die je bij de QR code kunt plakken.

Bij de volgende stap leggen wij uit hoe je een QR code maakt voor jouw filmpje.

Het maken van een QR code

Nu het duidelijk is hoe je een screenshot maakt, kan je zelf een QR code aanmaken. Hieronder vind je een website waarop je een QR code kunt maken. 

Let op: het is belangrijk dat je een QR code op een hoge resolutie kunt exporteren/opslaan. (300 DPI)

Website: 

  1. Ga naar https://www.qr-code-generator.com/ .
  2. Kopieer de URL van de YouTube pagina waar jouw filmpje op staat en plak deze in de balk. Controleer of er boven de balk staat dat het om een Website (URL) gaat.
  3. Kies voor de optie “Static” en klik op Create QR code.
  4. Een voorvertoning van de QR code verschijnt nu rechts in beeld. Kies voor Download als jpg. Sla de QR code op. Kies hiervoor een map die je makkelijk terug kunt vinden.

Wanneer je alle stappen hebt doorlopen, kun je beide onderdelen (screenshot + QR code) toevoegen als een foto in de software of in de online editor. Wanneer je het fotoboek thuis hebt, hoef je alleen de QR code te scannen en je kunt jouw video gelijk afspelen. Belangrijk om te weten, is dat je hiervoor wel een QR code scanner app nodig hebt. 

Hou hier rekening mee

Het is een aanrader om de QR code eerst te scannen/testen voordat je het uiteindelijk toevoegt in je fotoboek zodat je zeker weet dat iedereen jouw filmpje straks kan gaan bekijken! Zo maak je jouw fotoboek helemaal compleet. Belangrijk om te weten is dat een QR code altijd vierkant moet zijn. In iedere andere vorm zal de code niet werken.

Tip: maak jouw fotoboek compleet door hier ook de routekaart van jouw vakantie in toe te voegen!

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling