powered by

Drieluik als wanddecoratie

Vind je de muren in je huis wat kaal of wil je je huis een make over geven? Een leuke en creatieve manier om je huis wat gezelliger te maken, is om te zorgen voor muurdecoratie. Een drieluik is een leuk voorbeeld van muurdecoratie. Een drieluik is een wanddecoratie die bestaat uit drie delen en zorgt voor een leuk effect in de ruimte waar je de wanddecoratie ophangt. Lees dit artikel om te ontdekken hoe je een drieluik maakt en welke materialen geschikt zijn. 

Hoe maak je een drieluik?

Een drieluik kan je met verschillende foto’s maken. Het is het mooist als je verschillende foto’s uitkiest met hetzelfde thema of dezelfde kleur. Op deze manier creëer je eenheid en dat is juist het leuke aan drieluiken. Ook kan je één foto in drie stukken delen zodat je één foto op drie vlakken hebt verspreid. Je kan de foto online splitsen met verschillende programma’s. Een voorbeeld is Imagesplitter. De drieluiken kan je maken met verschillende soorten wanddecoraties. De wanddecoraties zijn beschikbaar in verschillende formaten. Voor een drieluik zijn de staande formaten het meest geschikt, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor horizontale of vierkante formaten.

Drieluik van foto’s op canvas

Een foto op canvas is een populaire wanddecoratie. De kleuren van de foto’s komen mooi naar voren op het canvasdoek. Er zijn verschillende formaten beschikbaar. Foto’s op canvas kan je eenvoudig zelf online maken. Bij de foto op canvas wordt een handig ophangsysteem geleverd. Op deze manier kan je het drieluik van de foto’s op canvas eenvoudig ophangen.         

Tip!: van plan een drieluik op canvas te maken? Houd dan rekening met de vouwlijn. Om de foto/afbeelding aansluitend op elkaar te krijgen reken je dus de afbeelding tot aan de vouwlijn (de rand buiten de vouwlijn wordt op het houten frame gespannen)

Drieluik van foto’s op hout

Een andere wanddecoratie die geschikt is voor een drieluik is een foto op hout. Een foto op hout is een originele wanddecoratie en past uitstekend bij een landelijk interieur. Bij Fotofabriek.nl kan je foto’s op hout laten afdrukken op twee soorten hout: berkenhout of vurenhout. Je kan eenvoudig online je foto’s op hout maken om er vervolgens een drieluik van te maken.  

Drieluik van foto’s op plexiglas

Foto’s op plexiglas geven de foto’s diepte mee. De foto’s op plexiglas komen een stukje van de muur af te hangen met behulp van de afstandhouder. Op deze manier komt de foto helemaal tot leven aan de muur. Een drieluik maken van foto’s op plexiglas is een uitstekende keuze. Plexiglas is licht en sterk en kan daarom wel tegen een stootje. Begin direct met het maken van foto’s op plexiglas voor je drieluik.  

Fotowand

Naast een drieluik is een fotowand ook leuk om je muur wat leuker te maken. In het artikel ‘Tips voor de perfecte fotowand’ kan je lezen hoe je een fotocollage kan maken om vervolgens te gebruiken voor een fotowand. Naast een drieluik kan je er ok voor kiezen om een meerluik te maken. Dit zijn foto’s op meer dan 3 delen. Enkele andere materialen dan hierboven genoemd waar je drieluiken mee kan maken, zijn kurk, forex en dibond

Laat je creativiteit de vrije loop en zoek leuke foto’s uit voor jouw unieke drieluik voor bijvoorbeeld in de woonkamer!

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling