actie
Nu 25% korting op diverse vaderdagcadeaus
Creatief met fotografie

Tips voor creatieve fotografie

Gepubliceerd op 30 maart 2018

Heb je een camera, maar weet je niet zo goed wat en hoe je wilt fotograferen? Wil je opvallen met je foto’s, maar ben je inspiratieloos? Er zijn 1001 manieren waarop je creatief kunt zijn met je fotocamera, zonder dat je een cursus fotografie hoeft te volgen. Met deze creatieve tips en een beetje basiskennis fotografie, zul je versteld zijn van je eigen creativiteit.

Kijk eens vanuit een ander perspectief

Ja, je ziet het goed. Ook wij moesten even twee keer kijken voordat het kwartje viel. Een manier om creatieve foto’s te maken is door te spelen met perspectief. Door object B ver achter object A te plaatsen, kun je fraaie foto’s maken. Hierbij is het cruciaal dat de twee objecten naadloos op elkaar aansluiten.

Een erg bekende variant hiervan is natuurlijk bij de toren van Pisa. Maar natuurlijk zijn wij benieuwd naar jouw eigen variant van deze fraaie techniek. Het gebruik van een professionele camera is niet nodig. Pak dus je telefoon of camera, vraag je vrienden en ga erop uit. Hierdoor kun je talloze illusies creëren!

Perspectief fotografie

Spelen met stoepkrijt

Waarom een omgeving uitzoeken om te fotograferen terwijl je ook zelf je omgeving kan creëren? Met stoepkrijt kun je je omgeving maken zoals je wilt! Van ballonnen tot een schommel, niets is te gek om te maken. Het enige wat je nodig hebt is stoepkrijt, een fotocamera en een flinke dosis creativiteit!

Let tijdens het fotograferen wel op dat je op voldoende hoogte staat. Pak bijvoorbeeld een trapje waarop je kunt staan. Wil je maximaal resultaat? Zorg er dan voor dat je er recht boven hangt met je camera. Ook hierbij is een professionele camera niet nodig!

Is het je gelukt om leuke foto’s te maken? Schroom niet om deze te delen in de reacties! Je kunt natuurlijk ook je creativiteit aan je vrienden en/of familie laten zien door je foto te laten afdrukken.

Tip: Met een foto op Forex komen alle kleuren van het stoepkrijt extra tot hun recht.

Fotografie met stoepkrijt

Creatieve fotografie met schaduw

Of het om een fotoshoot gaat, of natuurfotografie. Schaduw is een belangrijk onderdeel bij het maken van een foto. Hoe tof is het om dit onderdeel centraal te maken? 
Schaduwfotografie is namelijk een creatieve manier om objecten en/of mensen af te beelden. Het zorgt voor een verrassende twist aan de foto, waardoor je foto zal worden onthouden.

Wil je buiten een foto maken en wil je dat de schaduw erg aanwezig is? Zorg er dan voor dat je de foto in de ochtend of namiddag maakt. ’s Middag staat de zon namelijk hoog, waardoor er weinig schaduw is. Uiteraard kun je zelf schaduw maken met kunstmatig licht.

Zorg er in ieder geval voor dat de schaduw waarde toevoegt aan de foto. Spanning en creativiteit bijvoorbeeld. Als je het effect van de schaduw wilt versterken, is het handig om een zwart-wit filter toe te passen. Dit kan direct vanuit onze Online Editor.

Creatief met schaduw

Houd het simpel

Ga de uitdaging aan en probeer een alledaags product zo fraai mogelijk te fotograferen. Pak een voorwerp die in eerste instantie niet heel spannend is. Een mok of een lamp bijvoorbeeld.

Probeer door te spelen met compositie, licht of perspectief je foto zo spannend mogelijk te maken. Dit levert leuke foto’s op met verrassend resultaat. Ook hier heb je geen fotocursus en/of een professionele camera voor nodig. Met een dosis basiskennis fotografie kun je al een heel eind komen. Door filters toe te passen kun je het gewenste beeld versterken.

Tevreden met je resultaat? Wij zijn benieuwd naar wat je gefotografeerd hebt.

Product

Wil je meer tips over fotografie? Lees dan onze blogartikel over fotografie.