actie
Nu 25% korting op diverse zomerartikelen
Fotografen

Fotografie tips voor beginners

Gepubliceerd op 16 januari 2017

Bij het beginnen van fotograferen zul je veel frustraties tegenkomen onderweg, maar als je deze doorstaat ben je in staat mooie foto’s te maken. We willen je graag op weg helpen met een paar tips, voordat je begint met jouw carrière als fotograaf!

1

Koop niet gelijk de duurste camera

Veel beginnende fotografen kopen gelijk een dure camera, maar dit is helemaal niet nodig. Natuurlijk is een goede camera belangrijk, maar ook met een minder goede camera kun je mooie foto’s maken.

Verder is het vaak nog moeilijker om met een luxe camera te werken, omdat deze enorm veel opties heeft.

Camera
2

Fotografeer eerst in de automatische stand

Raak niet verstrengelt in alle verschillende standen van je camera. Maak eerst gebruik van de automatische stand van de camera om te oefenen.

Maar probeer er wel naar toe te werken om uiteindelijk zonder de automatische stand foto’s te maken. Hierdoor zullen je foto’s mooier worden.

Camera gericht op landschap
3

Maak heel veel foto’s

Neem je camera overal mee naar toe en maak zoveel mogelijk foto’s. Probeer in de loop der tijd verschillende standen. Laat je niet ontmoedigen door foto’s die niet mooi worden, je foto’s zullen echt beter worden.

Fotocollage
4

Bewerk je foto’s

Niet al je foto’s zullen perfect zijn, daarom is een fotoshop programma ideaal om je hierbij te helpen. Dergelijke software is vaak wel duur.

Gelukkig zijn er ook een groot aantal gratis fotobewerkingsprogramma’s, zoals bijvoorbeeld Pixlr en Sumopaint.

Laptop met fotoshop programma
5

Lees de handleiding van je camera

Hier moet je even doorzetten, maar lees de handleiding van de camera. Het lezen van de handleiding is misschien niet het leukste deel en het liefst ga je gelijk aan de slag met fotograferen, maar door de handleiding te lezen, leer je wel wat voor functies je camera heeft.

Boek
6

Workshops

Je hoeft natuurlijk niet alles zelf te ontdekken. Er zijn genoeg workshops voor beginnende fotografen. Maar ook online kun je veel leren over fotografie.

Groep fotograferende mensen buiten

Lees ook andere blogs over fotografietips, zoals fotograferen met zonlicht.

Heb jij nog goede fotografietips?