actie
Nu 25% korting op diverse Moederdagcadeaus
Een etentje organiseren, de voorbereiding

Waarom uit eten als het ook thuis kan?

Gepubliceerd op 14 oktober 2016

Gaan jij en je vriend(inn)en vaak gezellig samen uit eten? Jullie gaan vaak naar jullie favoriete restaurantjes; tapas, Grieks, Mexicaans of de pizzeria. Maar heb je er ook eens aan gedacht om thuis te eten? Thuis eten is leuk, lekker informeel en super goedkoop. Ook handig… je hoeft geen oppas te regelen, de kinderen gaan naar bed terwijl jullie nog lekker aan het tafelen zijn.

Maar hoe bereid je zo’n etentje voor? Het organiseren van een diner kan hectisch zijn, daarom geven je tips over de voorbereiding zodat je tijdens het diner alleen nog maar aan koken hoeft te denken.

Voorbereiding

Uiteraard is de hamvraag, met wie ga je eten? Een etentje voor familie of een etentje voor vrienden kan een verschillende insteek hebben. Stel een geschikte datum vast en nodig ze uit op een tijdstip zodat jij nog voldoende tijd hebt voor de voorbereiding. Zorg ervoor dat je geen drukke dag uitkiest, zo begin je uitgerust aan de voorbereidingen van je etentje.

Datum geprikt? Top! Tijd om uitnodigingen te versturen. Denk om de sfeer van je uitnodiging, wordt het een chic of informeel diner? Hier pas je de stijl van je uitnodiging uiteraard op aan. Verstuur je uitnodigingskaart ongeveer drie weken van te voren, zo heb jij genoeg tijd om boodschappen te doen en alles voor te bereiden.

Voorbereiding

Menu samenstellen

Inventariseer de allergieën van je gasten en vraag of er dingen zijn die ze écht niet lusten. Heb je alles op een rijtje? Dan kun je eindelijk bedenken wat je wilt gaan koken. Wordt het een driegangen diner, of maak je heel veel kleine gangen? Na enige tijd wikken en wegen heb jij natuurlijk een fantastisch menu samengesteld. Presenteer dit menu dan ook aan jouw gasten, je mag er trots op zijn!

Daarbij klinkt “Gefrituurde langoustines op een courgettetaartje met couscous en wittewijnsaus” erg mooi, maar het is wel een hele mond vol. Op de menukaart kunnen je gasten nog eens rustig nalezen wat ze gaan eten. De menukaart kun je op twee manieren maken, heb je heel veel kleine gerechtjes dan is een gevouwen Menukaart Drieluik ideaal.

Houd je het liever iets simpeler? Kies dan voor een ongevouwen menukaart, zoals de Menukaart A4 Staand.

Menu samenstellen

En koken maar…

Dek de tafel alvast in de ochtend, zodat je hier tijdens het koken geen stress van hebt. Maak een leuke muzieklijst voor sfeermuziek op de achtergrond en zorg dat je de boodschappen op tijd in huis hebt.

Last but not least, schenk een heerlijk glas wijn voor jezelf in en geniet! Een etentje organiseren is leuk en jij mag eindelijk beginnen met het maken van die heerlijke gerechten. Wat zullen je gasten smullen.

Buiten