actie
Nu 25% korting op diverse zomerartikelen
banner instagram

7 Fotohacks voor de perfecte Instagramfoto

Gepubliceerd op 6 februari 2017

Instagram wordt steeds populairder. Op dit moment telt Instagram 400 miljoen gebruikers en worden er 80 miljoen foto’s per dag geplaatst. Met het steeds groter worden van dit medium is het natuurlijk fijn als je wat handige tips hebt voor het plaatsen van een foto op Instagram. Daarom hebben wij een aantal ‘Instahacks’ voor je op een rij gezet!

1. Natuurlijk licht

licht

Natuurlijk licht is geliefder dan gecreëerd licht. Daglicht is perfect om te gebruiken voor een goede foto. Het geeft een natuurlijker effect, hierdoor zal een foto realischtiser zijn.  Lichtere foto's scoren over het algemeen ook beter met het behalen van likes op Instagram.

2. Neem afstand

lunch

Je hebt een heerlijk pastagerecht gekookt of  je gaat lekker lunchen met vriendinnen en je wilt dit delen met de hele wereld. Zorg ervoor dat je tenminste op 90cm afstand een foto maakt en maak deze van boven. Zo ziet het gerecht er aantrekkelijker uit.

3. Ooghoogte

recht op

Maak foto's op ooghoogte. Hierdoor creëer je een goede detailfoto van het object dat je fotografeert. Deze techniek wordt vaak gebruikt bij het fotograferen van een bepaald gerecht.

4. Blauwe tinten

blauwe tint

Uit recent onderzoek is gebleken dat foto's met blauwe tinten 24% meer likes krijgen. Blauw straalt rust en ontspanning uit. Rood is een kleur die je bijvoorbeeld beter kunt vermijden, tenzij het Valentijnsdag is. Rood wordt geassocieerd met negativiteit.

5. Focus

Blur

Wanneer je een foto maakt en wilt focussen op een bepaald deel van de foto, doe dit dan tijdens het maken van de foto en niet met de nabewerk functie op Instagram. Je camera voert deze functie namelijk nauwkeuriger uit dan een blurfunctie bij het nabewerken. Zo bewaak je de kwaliteit van de foto.

6. #Nofilter

selfie

Instagram biedt veel verschillende filters aan, gebruik deze zo min mogelijk en kies voor het handmatig bewerken van het contrast en belichting bijvoorbeeld. De filters die Instagram aanbiedt kan je wel gebruiken, maar zet ze dan niet op de volle 100%.  Door het gebruik van te veel filters creëer je een beeld dat niet realistisch oogt.

Wees niet te enthousiast..

enthousiast

Na al deze tips weet je nu precies wat je wel en niet moet doen bij het maken en posten van een foto op instagram. Let er wel op dat je niet te enthousiast wordt. Post niet meer dan 1 foto per dag en blijf origineel.

Wil jij de mooiste foto's vanuit je Social Media tastbaar maken? Misschien is een Socialwall dan iets voor jou! Dit is een wanddecoratie op materiaal en formaat naar keuze. Je kunt zelf kiezen hoeveel foto's je wilt toevoegen. Via de Online Editor kan je rechtstreeks foto's inladen vanuit je Social Media.