actie
Nu 25% korting op diverse zomerartikelen
Top 6 leukste kerstmarkten Nederland

6 x de leukste kerstmarkten in Nederland

Gepubliceerd op 12 december 2017

Kerst staat weer voor de deur en de kerstmarkten schieten als paddenstoelen uit de grond. De mooie lichtjes, kerstmuziek, eettentjes, glühwein en talloze kraampjes; je vindt het allemaal op een kerstmarkt. Ondanks dat er veel kerstmarkten te vinden zijn bij onze oosterburen, heeft ons koude kikkerlandje ook genoeg te bieden.

Ga langs bij een van de volgende kerstmarkten en vergeet niet je camera mee te nemen!

Enschede

In de maand december staat de stad Enschede in het thema van Winter Wonderland. De hele stad veranderd in een kerstsprookje met activiteiten als schaatsen op de Oude Markt, theatervoorstellingen en verschillende workshops.

Loop eens rond met je camera en schiet mooie sfeerbeelden van de aangeklede binnenstad en omdat de stad ’s avonds het mooist is, raden we je aan een lichtsterk objectief te gebruiken om ook zonder flitser nog goede foto’s te kunnen nemen.

Kerstmarkt in Enschede

Valkenburg

Aan het eind van het jaar verandert Valkenburg in een echte kerststad. De hele stad wordt versierd met verlichting en wekelijks zijn er activiteiten in het centrum waaronder de Christmas Parade met mooie lichtjes en dansers. Maar waar je echt voor moet langs komen, zijn de prachtig versierde grotten.

Deze kerstmarkten, opgezet in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot, verlenen zich perfect voor magische kerstfoto’s. Omdat je hier ook weinig licht hebt, kun je het beste de lichtgevoeligheid in de instellingen omhoog gooien. Op deze manier kun je toch duidelijke foto’s nemen, zonder dat je de flitser hoeft te  gebruiken.

Kerstmarkt in Valkenburg

Maastricht

Elk jaar vind je in Maastricht de kerstmarkt Magisch Maastricht. Op deze gigantische kerstmarkt is genoeg te doen en er is dus ook meer dan genoeg ruimte om je creativiteit op het gebied van fotografie de vrije loop te laten gaan. Volg de ‘Magische Lichtroute’ en fotografeer de stad terwijl je geniet van talloze kraampjes, voorstellingen en lekkernijen.

TIP: Experimenteer met bokeh-fotografie in combinatie met de vele lichtjes in de stad. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog over bokeh fotografie op kerstmarkten.

Kerstmarkt in Maastricht

Dordrecht

De kerstmarkt in Dordrecht is énorm en reuze gezellig! Het is de grootste kerstmarkt in Nederland en er is ontzettend veel te doen. Naast het feit dat de markt ruim 200 kraampjes heeft met alle kerstspullen die je kunt bedenken, kun je in de tuin van de Grote Kerk een levende kerststal bewonderen. Heel erg leuk om mee op de foto te gaan!

Kerstmarkt in Dordrecht

Leiden

In leiden heb je een speciale kerstmarkt. Een drijvende kerstmarkt. De markt drijft op het water van de Nieuwe Rijn en met zijn leuke kraampjes en winterse lekkernijen hoort hij zeker thuis in deze top 6. Doe je kerstinkopen, schaats een paar rondjes op de schaatsbaan en stap ten slotte in een schuitje voor een glühwein-rondvaart.

Heel leuk om met de familie te doen dus en dit soort momenten zijn perfect om na die tijd eens terug te zien in een fotoalbum. Schiet gedurende de dag verschillende spontane foto’s om een mooie collectie te maken.

Kerstmarkt in Leiden

Deventer

Even iets anders dan de normale kerstmarkt? Dat kan in Deventer. Hier vieren ze jaarlijks het Dickensfestijn waarbij ze de personages uit de beroemde boeken van Charles Dickens tot leven wekken. Een kerstmarkt in combinatie met heel veel theater en muziek dus. Deze setting is natuurlijk erg leuk om te fotograferen, dus neem je camera mee!

Kerstmarkt in Deventer

Bundel de foto’s die je hebt gemaakt in een mooi fotoboek of maak met de leukste foto jouw eigen kerstkaartje!