actie
Nu 25% korting op diverse zomerartikelen
Moederdag cadeaus

Creatief met cadeaus! De leukste cadeautips voor Moederdag

Gepubliceerd op 11 april 2022

Moederdag staat weer voor de deur! Op tv draaien de reclames overuren en ook op sociale media ontkom je niet meer aan moederdag advertenties. Omdat er zó ontzettend veel keuze is aan cadeaus, zetten wij vijf leuke moederdagcadeaus van Fotofabriek voor jou op een rijtje!

1. Geef extra liefde met een chocoladecadeau

Volgens de wetenschap heeft het eten van chocolade in ieder geval de volgende vijf voordelen:

  1. Het maakt je gelukkig
  2. Het is goed voor de huid
  3. Het stimuleert je hersenen
  4. Het is bevorderlijk voor je bloeddruk
  5. Het vermindert de kans op hart- en vaatziekten

Er zitten stofjes in chocolade waar je een gelukzalig gevoel van krijgt. Deze gelukmakers zijn theobromine, pherylethylamine en serotonine. Tijdens het eten van chocolade wordt ook het stofje endorfine aangemaakt in je hersenen. En dat stofje heeft weer hetzelfde effect als de pijnstillende stof morfine. Daarnaast verlangzaamd endorfine het het effect van adrenaline wat door stress wordt veroorzaakt. Dus met het cadeau geven van een chocoladecadeau op moederdag geef je zéker extra liefde!

Je kunt verschillende chocoladecadeaus maken bij Fotofabriek, namelijk:

Kies uit de vele kant-en-klare thema’s start met een blanco project in de Online Editor van Fotofabriek. Laat een chocoladecadeau maken met naam, lieve quote of mooie foto! Een chocoladecadeau voor jouw moeder, stiefmoeder, pleegmoeder, schoonmoeder, oma of zus(je) is nooit verkeerd. Al helemaal niet wanneer je het personaliseert! 

Moederdap cadeautips

2. Borrelpakket cadeau voor de echte ‘wijnproever’

Houdt ze van borrelen met een lekker wijntje en borrelplank? Oftewel, is ze een echte levensgenieter? Geef dan een borrelpakket cadeau! Laat bijvoorbeeld een wijnkist bedrukken met een lief gedicht of foto. Je kunt een wijnkist met één- of twee vakken maken en ervoor kiezen om dus één of twee wijntjes cadeau te geven. Daarbij kun je een wijnglas en snijplank graveren met (bij)naam.

Drinkt ze toch echt liever een biertje? Dan kun je ook een bierglas graveren en een bierkist met één of twee vakken ontwerpen. 


Wijnkist cadeau    - Wijnglas graveren
Bierkist cadeau     - Bierglas graveren
Snijplank graveren

Moederdag cadeautips

3. Herinneringen vastleggen

Eerste schooldag, eerste keer zonder zijwieltjes fietsen, samen verjaardagen vieren, samen dagjes uit en bijvoorbeeld samen op vakantie. Allemaal belangrijke momenten waar ze bij is geweest of dierbare momenten die nog zullen komen. 

Tranen van geluk! Dat is wat ze zou kunnen krijgen wanneer je een fotoboek cadeau geeft met de áller mooiste herinneringen van jullie samen. Maak een mooi fotoboek met fotocollages van de afgelopen jaren of ontwerp bijvoorbeeld een softcover fotoboek en maak er een leuke magazine van met supermama in de hoofdrol! Drink samen een kopje thee of koffie met jullie eigen mok met foto of gegraveerde theeglas en geniet samen van een tripje down memory lane.

Moederdag cadeautips

4. Wanddecoratie maken van dat ene speciale moment

Wat is eigenlijk je favoriete herinnering van jou en je mama, schoonmoeder, stiefmoeder, pleegmoeder, oma of zus(je) samen? Overwelm haar met liefde door jullie favoriete herinnering als wanddecoratie cadeau te geven! Maak van de liefste of grappigste herinnering een foto op canvas, foto op karton of foto op hout. Een foto op karton kun je ook in de vorm van een hart afdrukken. Hoe lief is dat?!  Geef een wanddecoratie cadeau waar ze elke dag naar kan kijken net voordat ze naar werk gaat bijvoorbeeld. Dan zal ze haar dag hoe dan ook beginnen met een glimlach.

Moederdag cadeautips

5. Praktisch cadeau voor als ze van structuur en overzicht houdt

Heeft mevrouw altijd ontzettend veel te doen, zit ze nooit stil en leeft ze voor structuur en overzicht? Je kunt ook een agenda, kalender of notitieboek maken en cadeau geven. Een kalender kun je bijvoorbeeld heel leuk opmaken met verschillende foto’s en alvast de verjaardagen inplannen. Een agenda is natuurlijk altijd handig om te hebben, maar nog leuker om te hebben wanneer het een agenda met foto’s is! 

Hoe vaak heb je nou DIRECT een papiertje bij de hand voor het vlug opschrijven van boodschappen, belangrijke dingen en notities? Help een handje met het creëeren van rust, structuur en overzicht door haar een persoonlijke notitieboek cadeau te geven.

Moederdag cadeautips