actie
Nu 25% korting op diverse Moederdagcadeaus
Oude foto's in een nieuw jasje

Oude foto's in een nieuw jasje

Gepubliceerd op 5 juni 2016

Mensen zijn gek op foto’s. Je kent het zelf wel, op een zondagmiddag lekker in je pyjama oude foto’s terugkijken op de computer of in oude fotoboeken bladeren. Iedereen heeft het wel eens gedaan.

Er worden natuurlijk altijd veel foto’s gemaakt tijdens verjaardagen, vakanties of een dagje weg. Veel foto’s die worden gemaakt, worden aan familie en vrienden laten zien en vervolgens kijkt niemand er meer naar om.

Dit is natuurlijk hartstikke zonde! Er is namelijk zoveel leuks te doen met oude foto’s. Hieronder hebben wij een aantal leuke ideeën om je oude foto’s in een nieuw jasje te steken!

Oude foto's namaken met familieleden

Veel mensen hebben oude fotoboeken van familie in huis, maar deze liggen meestal onder een laagje stof op zolder. Één keer per jaar (of soms nog minder) worden ze van zolder gehaald.

Het is toch veel leuker om wat met deze oude foto’s te doen? Je bent het vast wel op internet tegengekomen. Mensen die foto’s nadoen van vroeger.

Kies een leuke foto waar je bijvoorbeeld met je broers of zussen op staat en ga naar dezelfde locatie (of een soortgelijke) om de foto perfect na te maken. Neem dezelfde poses aan die jullie vroeger op de foto hadden. Het is leuk om dit als cadeau aan iemand te geven.

Scan de oude foto en plaats deze naast de nieuwe foto. Deze foto’s zorgen voor hilarische momenten en leuke herinneringen!

Oude foto's namaken met familieleden

Foto's vastpinnen aan een wereldkaart

Wat is de mooiste reis die je ooit in je leven hebt gemaakt? Om deze fantastische reis nooit meer te vergeten is het leuk om wat polaroid foto’s van de reis uit te printen en vast te pinnen op een landkaart van het land waar je heen bent gereisd.

Heb je vaker mooie reizen gemaakt? Gebruik dan een wereldkaart.

Je kunt de kaart aan de muur bevestigen en vervolgens punaises er in steken. Bindt hier een touw omheen en plaats foto’s met een knijper aan het touw op het land waar je naartoe bent gereisd. Het leuke is dat je steeds de foto’s kunt veranderen.

Foto's vastpinnen aan wereldkaart

Gaaspaneel met foto's

Foto’s ophangen aan gaas ziet er super stijlvol uit! Laat je foto’s afdrukken van de meest belangrijke momenten in je leven. Je kunt de foto’s gemakkelijk aan het gaas ophangen met een knijper of met plakband.

Je kunt het gaas in de gewenste kleur spuiten, zodat het precies past bij je interieur.

Je hoeft hier natuurlijk niet alleen maar foto’s aan op te hangen. Heb jij nog leuke quotes of briefjes van vroeger bewaard? Hang deze er dan bij om het nog persoonlijker te maken. Heb je geen ruimte in je woonkamer of vind je het te druk?

Een andere leuke plek om het gaaspaneel op te hangen is je werkkamer.  Zo kijk je, als je druk aan het werk bent, terug op alle leuke momenten die je hebt meegemaakt.

Gaaspaneel met foto's

Foto's verbinden met touw

Wil je je oude foto’s ophangen, maar heb je geen inspiratie en niet veel tijd om iets te maken? Dan zijn foto’s aan touw een uitkomst. Het is heel simpel en kost heel weinig tijd.

Sla een paar spijkers in de muur en bind hier een (gekleurd) touw omheen en maak met knijpers de foto’s vast aan het touw. De knijpertjes kun je in allerlei kleuren verven voor een leuk effect.

Je kunt met het touw verschillende figuren maken. Maak het zo groot zoals jij het wil. Kies voor leuke en oude foto’s van je familie, vrienden of lieve collega’s.

Foto's verbinden met touw

Stamboom met foto's

Koop een grote muursticker van een boom en maak je eigen stamboom met foto’s! Veel mensen willen een stamboom maken, maar weten niet goed waar ze moeten beginnen.

Maak een kleine en originele stamboom voor aan de muur. Het is leuk om hele oude foto’s te gebruiken. Scan de foto’s in en laat ze afdrukken.

Vervolgens plak je de foto’s op de muur met washi tape. Washi tape is er in allerlei kleuren en zorgt voor een leuke twist aan je foto’s. Als je een andere kleur tape wil, kan je het makkelijk van de muur halen zonder dat je de hele muur mee trekt.

Ook is het leuk om fotolijstjes met daarin de foto’s op te hangen. Kies ervoor om deze in de woonkamer of slaapkamer te hangen en laat iedereen vol trots jouw familie zien!

Foto's:
abcnews.go.com
www.ikea.com
www.woonguide.nl
www.interiorinsider.nl
www.den-amerikaan.nl

Stamboom met foto's

Ga snel aan de slag! Je hebt nu genoeg inspiratie om je oude foto’s in een nieuw jasje te steken!