actie
Nu 25% korting op diverse zomerartikelen
Banner Plexiglas

Waarom plexiglas veel beter is dan "echt" glas

Gepubliceerd op 27 augustus 2018

Bij een foto op plexiglas denken we al snel dat een foto wordt gedrukt op hetzelfde glas als waar onze ramen van gemaakt zijn. Plexiglas is echter een transparante thermoplastische kunststof en wij vertellen je waarom dit veel beter is dan “echt” glas.

1

Plexiglas is sterker dan gewoon glas

Plexiglas is zo’n 30 keer sterker dan het glas dat we kennen van ons servies. Dit komt onder andere doordat kunststof flexibeler is dan glas. Het zal dus minder snel breken.

Wanneer je zoontje de volgende keer een verjaardagsfeestje heeft, hoef je dus niet bang te zijn dat deze drukke kleuters (die af en toe rond kunnen rennen als een horde olifanten) jouw foto op plexiglas van de muur af zullen trillen.

Mocht dat gebeuren, valt het plexiglas in ieder geval niet in honderdduizend stukjes. Dat is ook de reden dat plexiglas wordt gebruikt als het “glas” rondom ijshockeybanen.

Plexiglas in huis
2

Plexiglas is lichter dan standaard glas

Glas is ongeveer een keer zo zwaar als plexiglas. Dat is natuurlijk ideaal voor het ophangen, maar wil je je foto op plexiglas praktisch gebruiken? Dan kan dit ook een groot voordeel zijn!

Denk bijvoorbeeld aan een afscheiding voor op je balkon of in de tuin, zodat je lekker buiten kunt zitten zonder dat je last hebt van de wind.

Wanneer je een vrolijk patroontje of prachtige bloemen op het plexiglas plaatst, dan vrolijk je ook nog eens heel gemakkelijk een saai balkon op.

Plexiglas buiten
3

Plexiglas is makkelijker te bewerker dan glas

Voor de echte do-it-yourselfer is dit erg belangrijk. Gaten boren, snijden en buigen gaat allemaal een stuk eenvoudiger bij plexiglas. Hetzelfde doen bij glas is (bijna) een onmogelijke taak, omdat glas supersnel versplintert.

Je kunt ook heel gemakkelijk met een niet-permanente stift op plexiglas schrijven. Gebruik het bijvoorbeeld als notitiebord in de keuken door je favoriete foto op een witte achtergrond met transparantie te laten afdrukken.

Of plaats foto’s van ieder gezinslid bovenaan het plexiglas, laat daaronder schrijfruimte over en je hebt heel gemakkelijk je eigen familieplanner gemaakt!

Plexiglas wanddecoratie
4

Plexiglas is duurzaam

Plexiglas verkleurt en verweert niet waardoor het lang mee gaat, ook buiten. Genoeg van het saaie huisnummerbordje bij de voordeur? Maak dan een leuk naambordje van jullie gezin.

Met alle namen, het huisnummer en eventueel een leuke foto van het gezin. Zo heb je een superorigineel naambordje dat ook nog jaren mee gaat.

Plexiglas duurzaam

Direct aan de slag met plexiglas? Via onze Online Editor maak je heel gemakkelijk je eigen Foto Op Plexiglas. Ook benieuwd wat je met andere materialen kunt? Een tijdje geleden schreven we een artikel over karton.