actie
Kerstactie: 20% korting op de leukste kerstcadeaus!
Grachten Amsterdam

5 populaire Instagram locaties in Amsterdam

Voor het laatst bijgewerkt op 8 december 2021

Amsterdam is voor veel mensen een stad bomvol inspiratie. Dit blijkt maar weer eens uit het feit dat onze hoofdstad, volgens het onderzoek van Hashtagtheworld, deel uit maakt van de ‘World’s Top 30 Hastagged Cities’ van Instagram. Dé plek dus, om jouw Instagramprofiel een boost te geven. We bespreken 5 populaire plekken om een foto te schieten. Waar maak jij jouw volgende selfie?

Filmmuseum EYE

Een fan van moderne architectuur? Dan is het bijzondere EYE Filmmuseum zeker een kijkje waard. De eyecatcher is zowel erg adembenemend van veraf als dichtbij. Maak dus zelf de keuze of je het gebouw in zijn geheel wil vastleggen of juist de kleine details wil benadrukken. Zoek naar lijnen en patronen in het gebouw. Op deze manier zorg je ervoor dat mensen langer naar je foto blijven kijken.

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

Het Vondelpark

Behoefte aan groen? Maak een wandeling door het Vondelpark en schiet gelijk mooie sfeerfoto’s voor Instagram. Probeer een mooi balans te vinden tussen het drukke stadsleven en de relaxte sferen van het Vondelpark.

Tip: Maak je foto’s van het Vondelpark tijdens het gouden uurtje. De zon staat op dit moment laag, de lange schaduwen zorgen voor meer diepgang en de kleuren zijn warmer. Hierdoor wordt je foto nóg mooier!

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

De Amsterdamse grachten

De grachten van onze hoofdstad mogen natuurlijk niet ontbreken in de top 6. Dobberend op het water of vanaf wal, een foto van de grachten en de prachtige oude panden stelt nooit teleur. Maak bij het fotograferen gebruik te maken van de reflecties in het water. Met zo’n reflectie maak je de foto net iets interessanter en geef je het beeld een extra dimensie.

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

De Drie Graefjes

Een goede foodfoto mag natuurlijk niet ontbreken op je Instagram. Het licht tijdens het maken van zo’n foto is erg belangrijk. Zorg ervoor dat je foto’s fris ogen, dus fotografeer met daglicht en gebruik geen flits. Daarnaast ziet elk maaltje er leuker uit als er wat kleur in zit, zoals hier bij de Drie Graefjes.

Tip: Lees onze foodfotografietips hier om tijdens het kerstdiner mooie foodfoto’s te maken.

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

Centraal station

Last but not least, het Centraal Station van Amsterdam. Het station werd in 1889 gebouwd en is met zijn oude details een prachtige plek om te fotograferen. De industriële sfeer van de stationshallen en de neorenaissance stijl van het gebouw creëren een mengeling van sferen om vast te leggen. Op het station lopen er talloze mensen rond, wat het een goede plek maakt voor straatfotografie. Meer weten? Lees onze blog over straatfotografie hier.

A photo posted by Fotofabriek (@fotofabrieknl) on

Jouw mooiste instagram foto’s afdrukken voor aan de muur? Het kan bij Fotofabriek met de socialwall. Lees hier over de socialwall en ga daarna direct aan de slag!