wij maken van jouw foto's

een blijvende herinnering!

Softwaretips: Foto's bewerken

Gepubliceerd op 14-02-2017

Ben je bezig met het maken van een fotoboek of ander fotoproduct? En kom je er nu achter dat sommige foto's niet helemaal zijn zoals jij het wilt? 

Dan kun je natuurlijk een speciaal fotobewerkingsprogramma downloaden, maar wist je dat je jouw foto’s ook kunt bewerken in de Fotofabriek software? Heb je geen idee hoe? Lees dit blog en jouw fotoproduct wordt straks nog mooier!

Beginnen met bewerken

Om te beginnen is het misschien wel makkelijk om te weten waar je nu precies moet zijn. Selecteer de foto die je wilt bewerken en dubbelklik met je linkermuisknop of klik rechtsonder bij Effecten op Bewerk foto.

Er verschijnt een pop-up met de geselecteerde foto die je wilt bewerken. 

Beginnen met bewerken

Slimme correctie

Wil je jouw foto snel aanpassen? Dan is de Slimme correctie erg handig om te gebruiken. Hiermee wordt de verzadiging, histogram en schaduw in een keer aangepast. Nu kunnen deze woorden misschien niet gelijk een belletje doen rinkelen, maar het komt er op neer dat de belichting en kleur wordt aangepast.

Heb je geen idee wat je mooi vindt? Speel dan een beetje met de balkjes en druk op toepassen om te kijken of de foto zo naar wens is. Ben je tevreden met het resultaat? Dan kun je op ok drukken, jouw foto is nu aangepast.

Slimme correctie

Flitscorrectie

Is jouw foto te donker? Maak dan gebruik van de handige Flitscorrectie. Hiermee kun je jouw donkere foto een opkikker geven. Hiermee voorkom je dat de foto te donker gedrukt wordt.

Sla natuurlijk niet te veel door met de flitscorrectie zodat het wel natuurlijk blijft.

Tip: Wil je tussendoor vergelijken met het origineel om de veranderingen te zien? Houd dan de knop Origineel bekijken ingedrukt.

Flitscorrectie

Kleurintensiteit

Wanneer je de kleuren in jouw foto’s helderder wilt hebben dan is de optie Kleurintensiteit hier perfect voor.

Vind je het mooi om sprekende kleuren te hebben? Dan kun je de kleurintensiteit hoger zetten door het balkje helemaal naar rechts te schuiven. Je hebt binnen no-time levendige kleuren in jouw foto’s.

Tip: Heb je een foto zo bewerkt dat je deze niet meer mooi vindt? Geen paniek! Met de Terug knop kun je dit herstellen.

Kleurintensiteit

Slimme belichting

Het belichten van een foto kan soms wel lastig zijn. Is dit bij jouw foto niet helemaal gelukt? Gebruik dan de optie Slimme belichting om jouw foto net even dat extraatje te geven.

Wanneer je een kleine aanpassing in de belichting wilt hebben dan kun je het balkje een beetje naar links schuiven. Heeft jouw foto meer belichting nodig? Schuif dan het balkje naar rechts.

Tip: Heb je niet genoeg aan de bovenstaande opties? Je vindt in de offline software ook ruisonderdrukking, witbalans, ontvlekken en diverse andere handige effecten!

Slimme belichting

Lees ook onze softwaretips over het uitlijnen van foto's of hoe je een achtergrond toevoegd

Reacties op Facebook

Nieuwste artikelen

Vind je het leuk wat je leest?

Like ons dan ook op Facebook en blijf op de hoogte van soortgelijke blogartikelen

Like ons ook op Facebook

Nieuwsbrief

Waarom Fotofabriek?

Kwaliteitsgarantie
Kwaliteitsgarantie

Wij staan garant voor de kwaliteit van onze fotoboeken en andere fotoproducten, omdat wij alles in eigen huis produceren.

Lees meer
Snelle levering
Snelle levering

Snel je bestelling in huis? Fotofabriek is de snelste fotoservice van Nederland.
Nergens sneller!

Lees meer
Persoonlijke ondersteuning
Persoonlijke ondersteuning

Wij geloven in persoonlijke ondersteuning en helpen je graag met het maken van een product en het beantwoorden van je vragen.

Lees meer
Webshop Keurmerk Veilig en betrouwbaar shoppen bij Fotofabriek