actie
Nu 25% korting op diverse zomerartikelen
Tips voor de perfecte selfie

Tips voor de perfecte #selfie

Gepubliceerd op 11 oktober 2016

Tegenwoordig kent iedereen de term selfie. Met je smartphone maak je een foto van jezelf en vaak post je deze selfie op jouw favoriete Social media. Maar hoe maak je nou eigenlijk de perfecte selfie?

Met deze 5 tips hoef je niet meer 100 selfies te maken voordat er een perfecte selfie tussen zit.

Geen armen op de foto

Een selfie is geen selfie als je de foto niet zelf hebt gemaakt. Je moet dus je telefoon heel onhandig vasthouden en vervolgens ook nog het juiste knopje weten te vinden om de foto te maken.

En dan nog iets, je onderarm mag niet op de foto komen. Zorg er dus voor dat je jouw onderarm een beetje gebogen hebt wanneer je de foto maakt. Met de gebogen arm kun je nog prima een perfecte selfie maken.

De zelfontspanner en selfiestick zijn natuurlijk ook nog super handig om te gebruiken!

Selfie-1

Één gezicht, maar twee kanten

Maak nooit een foto recht van voren, maar zorg ervoor dat je er een beetje schuin opstaat. Je krijgt namelijk een plat gezicht als je precies van voren een foto maakt.

Draai je gezicht een beetje, zodat je neus naar links of rechts wijst. Maak ook nooit een foto van onder, want hierdoor lijkt je gezicht een stuk dikker.

Zoek je favoriete kant uit door meerdere selfies te maken van beide kanten. Bekijk de verschillende foto’s en zoek de foto uit waarvan jij denkt dat dat de mooiste is.

Selfie-2

Inspiratie

Elke keer dezelfde selfie is natuurlijk saai en het is daarom belangrijk om te experimenteren met bijvoorbeeld verschillende achtergronden en filters.

Het is ook leuk om een selfie te maken met vrienden, zo kun je deze foto gebruiken voor bijvoorbeeld een fotokaart voor een verjaardag.

Via Facebook of Instagram kun je ook inspiratie op doen. Zo blijft jouw selfie toch origineel en wie weet ben jij straks de inspiratie voor iemand anders.

Selfie-3

Wees jezelf

Laat ook eens een foto zien waar je geen make-up op hebt of je haar niet gedaan hebt. Zo zorg je ervoor dat mensen die de foto zien ook jouw natural look leren kennen.

Adem diep in en rustig uit, hierdoor creëer je ontspanning in je gezicht. Op je smartphone kun je de foto’s altijd weer gemakkelijk verwijderen en oneindig vaak weer overdoen.

Selfie-4

Voor elke foto die je maakt is licht belangrijk. In het vorige blog ‘Foto's maken in zonlicht’ is dit onderwerp uitgebreid besproken.

Dus, pak je smartphone pas de tips toe en maak die perfecte selfie!