actie
Kerstactie: 20% korting op de leukste kerstcadeaus!

Duurzaamheid bij Fotofabriek

restmateriaal

Fotofabriek houdt rekening met de wereld en het milieu. We vinden dit belangrijk voor volgende generaties, maar ook om de natuur, die zo kostbaar is, zo goed mogelijk te beschermen.

We willen zo goed mogelijk omgaan met natuurlijke bronnen. Fotofabriek probeert zo duurzaam mogelijk te handelen door onderstaande punten te hanteren:

1. Chemische stoffen

In tegenstelling tot vele andere fotoboeken aanbieders, gebruikt Fotofabriek op geen enkele manier chemische stoffen in de productie van fotoboeken of andere fotoproducten. Fotofabriek produceert haar producten op basis van digitale druk. In tegenstelling tot chemisch drukwerk is dit veel milieuvriendelijker en zorgt tevens voor een gezondere werkomgeving.

Bij chemisch drukwerk wordt gebruik gemaakt van o.a. Benzeen, Tolueen, Ethylbenzeen, Xyleen, Methanol, Isopropanol en Butanol. Deze chemicaliën zijn nodig om het drukwerk te realiseren, het onderhoud en het schoonmaken van de machines. Deze gevaarlijke materialen vormen een enorm milieurisico dat dat niet alleen kan leiden tot milieuvervuiling en opwarming van de aarde, maar daarnaast ook ervoor kan zorgen dat werknemers in de grafische industrie blootgesteld kunnen worden aan diverse oplosmiddelen in hun werkomgeving.

Duurzame Fabriek

2. CO2-uitstoot beperking

Voor alle bestellingen van Fotofabriek geldt dat je ervoor kunt kiezen om je fotoproduct bij een PostNL afhaalpunt af te halen. Hoe meer mensen bestellingen bij een afhaalpunt laten bezorgen, hoe minder kilometers er gereden hoeven te worden door de  pakketpostservice PostNL. Door middel van deze efficiëntie proberen we zoveel mogelijk de CO2-uitstoot te beperken. Daarnaast heb je natuurlijk de mogelijkheid om tijdens de boodschappen je bestelling op te halen!

Verder werken we veel samen met toeleveranciers uit Nederland en bij voorkeur uit de regio om ook op deze manier de CO2-uitstoot zoveel mogelijk te beperken.

Duurzame materialen

3. Verpakking

We gebruiken steeds minder plastic bij het verpakken van de fotoproducten. In plaats van plastic gebruiken we steeds meer karton. We werken samen met een leverancier die duurzame kartonverpakkingen levert. Dit is gerecycled materiaal.

4. Afval scheiden

Papier en plastic wordt door het hele bedrijf gescheiden. Metaal wordt ook gescheiden. We bieden werknemers ook de mogelijkheid om oude telefoons in te leveren.

5. Grootschalige inkoop

We hebben een grote magazijnopslag waardoor er in grote getale ingekocht kan worden. Dit beperkt het aantal transportbewegingen.

grootschalige inkoop

6. Duurzame levering

Voor grotere verzendingen wordt er bewust een keuze gemaakt wie de verzending verstuurt op basis van uitstoot. We werken dan ook samen met koerierdiensten die zo min mogelijk uitstoten.

7. PET-Laminaat

Bij de afwerking van fotoboeken wordt PET-laminaat gebruikt waardoor er minder krassen op de fotoboeken komen en deze steviger zijn. Zo wordt het aantal boeken dat beschadigd is en dus weggegooid wordt een stuk minder. Er is geen schadelijk polypropyleen in de boeken te vinden.

8. Productieproces

De productie-afdeling houdt zich constant bezig om het productieproces te verbeteren. We proberen zo effectief mogelijk te werken en zo min mogelijk afval te hebben.

productieproces

9. FSC Papier

Fotofabriek maakt gebruik van FSC gecertificeerd papier voor haar producten.

10. Restmateriaal

Restmateriaal wordt hergebruikt. Voorbeelden zijn overgebleven kurk en plastic. Plastic wordt gesmolten en vervolgens wordt er een nieuwproduct van gemaakt. Restafval minimaliseren we zoveel mogelijk.

Restmateriaal

Door bovenstaande punten te hanteren, proberen we zo duurzaam mogelijk te handelen. Fotofabriek houdt zich constant bezig met verbeteringen op gebeid van duurzaamheid. Wil je graag meer weten over hoe wij ons inzetten om zo duurzaam mogelijk te handelen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Stuur ons een e-mail via het contactformulier of bel naar 050 - 314 44 01 voor Nederland of naar 03 808 25 42 voor België. 

Duurzaam knutzelplezier met Fotofabriek!

Bij Fotofabriek hechten wij veel waarde aan duurzaamheid en het stimuleren van creativiteit op scholen. Fotofabriek beschikt over hoogwaardige knutselmaterialen die niet langer voor onze eigen productie kunnen worden gebruikt. Vanuit hier is het idee ontstaan om deze ongebruikte knutselmaterialen nieuw leven in te blazen door gratis knutselboxen aan te bieden aan scholen, buurthuizen en andere instellingen.

Ons doel is om ongebruikte materialen een tweede kans te geven en de creativiteit van kinderen te stimuleren. In elke knutselbox zitten hoogwaardige materialen, zoals verschillende soorten papier, kurk en meer, waarmee kinderen hun creativiteit volledig kunnen benutten. Meer weten? Klik dan op onderstaande link.

Duurzaam knutselen met Fotofabriek
Duurzaam knutzelplezier met Fotofabriek!

Snelste levering binnen Nederland

Snel je bestelling in huis? Fotofabriek heeft de kortste productietijd van Nederland. Nergens sneller!

Lees meer...

Gratis verzending vanaf 40 euro

Bestel je voor 40 euro of meer, dan vervallen de verzendkosten en wordt je pakketje helemaal gratis aan je deur gebracht!

Lees meer...

100% Kwaliteits-garantie!

Omdat we alles in eigen huis produceren staan we garant voor de kwaliteit van onze fotoboeken en andere fotoproducten.

Lees meer...