actie
Nu 25% korting op diverse vaderdagcadeaus

Wat zijn de 3 meest gebruikte opties in de online editor?

Q

De Online Editor heeft veel opties als het gaat om bewerkingen. Hier lees je hoe je een rugtekst kunt toevoegen, foto's kunt uitlijnen en hoe je een achtergrond kunt toevoegen.

Rugtekst toevoegen

Begin eerst met inzoomen zodat je duidelijk kunt zien waar de stippellijnen zitten. Het gedeelte waar de rugtekst komt te staan, wordt hierdoor groter. Klik op de tool “tekst” in het menu. Er verschijnt nu een tekstbalk. Typ de tekst in. Draai vervolgens de tekstbalk 90 graden door op het rotatie icoontje te klikken en te bewegen met de muis. Wanneer je de tekstbalk hebt gedraaid kun je (wanneer je op de balk klikt) de grote van het lettertype wijzigen. Versleep de tekstbalk nu naar de rug van het fotoboek. Stel het lettertype zo in dat de tekst de stippellijn niet meer aanraakt.  Zoom als laatste nog even in voor de zekerheid om te kijken of de tekst de stippellijn echt niet raakt.

In het tweede deel van de volgende video wordt laten zien hoe je een rugtekst toevoegt.

Foto's uitlijnen

Met de Online Editor kun je op twee manieren foto’s uitlijnen: magnetisch uitlijnen en op een raster uitlijnen. Deze opties vind je aan de rechterkant onderin de Online Editor. 

1. Op raster uitlijnen

Klik op “uitlijnen” om een keuze te maken. Wanneer je klikt op raster verschijnt deze in het scherm. Wanneer je de foto’s uitgelijnd hebt, kun je het raster weer uit zetten. Het raster zal niet gedrukt worden wanneer je deze niet uitgezet hebt. 

2. Magnetisch uitlijnen

De tweede optie is slim uitlijnen. Wanneer je kiest voor slim uitlijnen verschijnen er lijnen langs de zijden van de foto wanneer je deze selecteert. Zo kun je foto’s bijvoorbeeld precies onder elkaar of naast elkaar zetten.

Bekijk hoe het uitlijnen werkt in onze YouTube:

Achtergrond instellen

Wil je een foto instellen op de achtergrond van een pagina? Klik dan op de tool “achtergrond” in het menu van de Online Editor. Klik verder op “foto’s”. Klik op foto’s toevoegen wanneer je dat nog niet had gedaan. Selecteer een foto die je op een achtergrond wil toevoegen. Vervolgens klik je op de foto en verschijnt deze op de achtergrond in de Online Editor.

Bekijk de volgende video voor meer detail:

A

Meer lezen? Bekijk eens de handleiding van de Online Editor