powered by

Je eigen receptenboek maken

Jouw kookgeheimen in een receptenboek

Bewaar jij ook altijd je recepten op losse blaadjes? Kans bestaat dat je hierdoor het overzicht verliest,  of nóg erger je lekkerste recepten kwijtraakt. Het bundelen van alle recepten in een mooi fotoboek biedt een perfecte oplossing voor dit probleem. De lekkerste recepten door jou persoonlijk uitgekozen en samengesteld. Een uniek receptenboek wat leuk is om zelf te gebruiken of cadeau te geven aan vrienden en familie. In dit artikel leggen we je uit hoe je het beste een fotoboek omtovert in een uniek receptenboek.

Verzamel je recepten

Voordat je het kookboek gaat ontwerpen is het belangrijk om al je favoriete recepten te gaan verzamelen. Om het overzicht te bewaren kun je de recepten indelen in categorieën zoals, ontbijt, lunch, diner en toetjes. Op deze manier kun je straks als je het kookboek maakt een slimme en overzichtelijke indeling maken. Heb je nou alleen pasta recepten of recepten voor toetjes? Maak hier dan één thema van in je kookboek. Een pasta kookboek kun je mooi vullen met kleuren van de Italiaanse vlag en versieren met cliparts van pasta.

Het schrijven van de bereidingswijze

Na het uitzoeken van de recepten, is het tijd om het recept te gaan uitschrijven. Dit kan nog best lastig zijn omdat je misschien gewend bent om het gerecht op de automatische piloot te maken.  Als je het zelf ontworpen receptenboek cadeau wilt doen of wilt delen met vrienden en familie, dan is het belangrijk dat een ander het gerecht makkelijk kan namaken. Schrijf daarom gedetailleerd iedere stap in het bereidingsproces goed uit.

Het kiezen van foto's voor je recepten

Misschien wel het allerleukste onderdeel van het maken van een eigen receptenboek. Want hoe gaaf is het dat jouw eigen receptenfoto’s worden vereeuwigd in een fotoboek?  In ons eerder geschreven artikel vind je de beste tips om je gerechten op de foto te zetten. Het uitkiezen van de perfecte foto’s voor het boek is iets persoonlijks. Zorg ervoor dat de afbeelding goed past bij het geschreven recept.

Het gebruik van thema's en filters

In onze Online Editor heb je de keuze uit twee prachtige kookboek-thema’s voor het fotoboek. De thema’s zorgen ervoor dat jij direct aan de slag kan met het opschrijven van het recept en het toevoegen van de foto’s. Naast het mooie thema is het ook mogelijk om leuke cliparts (afbeeldingen) toe te voegen aan je kookboek. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten en jouw kookgeheimen op speelse wijze in een receptenboek opnemen.

Tip: heb je een YouTube- kanaal of leuke kookvideo’s van je recepten? Voeg dan een QR code toe in het kookboek zodat lezers via hun mobiel direct de video kunnen bekijken. Benieuwd hoe? Lees dan ons artikel over het toevoegen van een video in een fotoboek

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling