powered by

4 tips om jullie bruiloft te plannen

Ben je met kerst, op Valentijnsdag of op een andere dag ten huwelijk gevraagd? Heb je volmondig “JA” gezegd? Gefeliciteerd! De mooiste dag van je leven gaat eraan komen, maar hoe begin je eigenlijk met het plannen hiervan?

De ene bruid heeft al een plan en gaat als een professional aan de slag, terwijl de andere bruid alles moet laten bezinken en geen idee heeft wat ze nou als eerst geregeld wil hebben. Wij helpen je graag op weg met de onderstaande trouwtips voor de organisatie van jullie bruiloft.  

Trouwtip: Prik jullie datum

Het prikken van een datum voor de bruiloft kan heel makkelijk zijn, maar er zijn een paar details waar je soms toch rekening mee kunt houden.

Gaat de bruiloft in de zomer plaatsvinden? Dan kan het natuurlijk zijn dat sommige gasten op zomervakantie zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor andere vakantieperiodes.

Het is helaas niet mogelijk om met iedereen rekening te houden. Bedenk daarom wie je echt niet wilt of kunt missen op de bruiloft.

Trouwtip: De gastenlijst

Willen jullie een intieme bruiloft met alleen de mensen waar jullie heel close mee zijn? Of vinden jullie het juist leuk om deze dag met iedereen te delen? Bespreek dit eerst met elkaar voordat de gastenlijst gemaakt wordt.

Om te beginnen is het handig om een eerste opzet van de gastenlijst te maken. Deel de gastenlijst in op familie, vrienden, collega’s etc. Is de eerste opzet klaar? Kijk er dan later nog een keer naar! Jullie zullen ongetwijfeld mensen van de gastenlijst schrappen. 

Tip: waak er ook voor dat jullie je niet verplicht voelen om sommige gasten uit te nodigen omdat het ‘hoort’. Als je je verre nicht nooit ziet, waarom zou ze dan wel op jullie bruiloft moeten zijn?

Trouwtip: Save the date kaartjes maken

Hebben jullie de gastenlijst klaar? Dan willen jullie uiteraard dat er zoveel mogelijk mensen kunne komen. De huwelijksuitnodigingen verstuur je vaak wat korter voor de bruiloft en daarom zijn save the date kaarten erg handig. Hierop kondigen jullie eigenlijk jullie bruiloft aan. Zo kunnen alle genodigde gasten ruim van te voren de datum alvast voor jullie vrijhouden. Bij het maken van een save the date kaart kunnen jullie zelf creatief aan de slag gaan. Gebruik bijvoorbeeld foto’s van jullie verlovingsmoment om de save the date kaarten persoonlijk te maken.

Trouwtip: Trouwdagboek

De perfecte trouwlocatie, trouwkaarten, bruiloft bedankjes, trouwjurk, entertainment voor de bruiloft zijn dingen waarop gelet moeten worden tijdens het plannen van de bruiloft. Dit geregel kan soms hectisch verlopen en daarom is het misschien wel leuk om een trouwdagboek bij te houden. Hier schrijf je alles in en plak je bijvoorbeeld foto’s of mijlpaalkaarten bij.

Dit trouwdagboek kun je makkelijk maken met een fotoboek. De opmaak bepaal je zelf, zo kun je hier een bruiloft checklist in verwerken waarbij je alles afvinkt wat je al hebt gedaan. Plaats een mooie foto op de cover van jullie samen en je hebt een persoonlijk trouwdagboek waarin je de organisatie van jullie bruiloft vast kunt leggen.

Tip: hebben jullie een supertoffe locatie in gedachten? Maak dan op tijd een afspraak zodat je zeker weet dat ze plek hebben op jullie grote dag!

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling