powered by

Het creëren van een mooi trouwalbum

Hoe leg je nou de mooiste dag van je leven vast? Waarschijnlijk heb je voor het huwelijk al lang bedacht wat voor foto’s er gemaakt moeten worden en hoe je deze uiteindelijk op kan slaan in een trouwboek.

Door het maken van een fotoboek kun je wanneer je maar wilt herinneringen ophalen aan deze mooie dag. 

Waar moet je beginnen?

Er moet natuurlijk hartstikke veel geregeld worden voor dé dag. In een eerder artikel gaven wij tips voor een perfecte bruiloft. Bij een bruiloft horen ook prachtige foto’s. Het opstellen van een trouwboek begint bij het maken van mooie foto’s. Huur daarom bij je trouwerij een trouwfotograaf in die de beste foto’s kan schieten tijdens de dag zelf. De keuze is daarna om het fotoboek zelf te maken of het trouwalbum te laten maken door de desbetreffende fotograaf. In dit artikel verdiepen wij ons in het zelf maken van een trouwalbum.

Zelf je trouwfotoboek creëren

Het kost misschien wat meer tijd, maar je hebt zelf natuurlijk al helemaal voor ogen hoe jouw perfecte trouwboek er uit moeten komen te zien. Een bijkomend voordeel: je beleeft direct nog een keer de mooiste dag van je leven. Ook kan je er dan zelf voor kiezen om foto’s toe te voegen die niet gemaakt zijn door de fotograaf, maar door andere aanwezigen tijdens de trouwerij. Zo breng je afwisseling aan in je fotoboek, wat hem nog leuker maakt om terug te kijken later.

 

Maak jouw trouwalbum speciaal

Je trouwalbum is eenvoudig te maken in de Online Editor van Fotofabriek. Naast het afbeelden van de mooiste foto’s in je fotoalbum is het ook een leuk idee om quotes toe te voegen in het fotoboek.

Ook is het wellicht leuk om de trouwspeech in het fotoalbum toe te voegen, zodat je deze altijd nog terug kan lezen. Daarnaast zou het natuurlijk ook geweldig zijn om een foto te maken met alle gasten die aanwezig waren op de trouwerij. Zo vergeet je nooit wie er allemaal op deze betoverende dag aanwezig waren.

 

Welke stijl moet jouw fotoboek hebben?

Je kan uit enorm veel kleuren, foto’s en stijlen kiezen voor je trouwalbum. Kies een stijl die aansluit op de stijl die jullie gehanteerd hebben bij de bruiloft. Op deze manier weet je zeker dat jouw trouwalbum uniek is en jullie bijzondere dag goed vastgelegd is.

Er zijn verschillende soorten fotografie stijlen tijdens een bruiloft. Zo heb je bijvoorbeeld de traditionele trouwfotografie, hierbij worden vaak klassiek geposeerde foto’s gemaakt (zoals je ze vroeger altijd zag). Daarnaast heb je ook editorial trouwfotografie. Er wordt hierbij veel aandacht besteedt aan details, zoals bloemen of de jurk. Laat dit dan ook in je fotoboek terugkomen. Kies daarnaast uit bijvoorbeeld een modern fotoalbum.

Ook kan je kiezen om een afwisselend trouwboek te maken, maak bijvoorbeeld de ene pagina in zwart-wit en de volgende pagina in kleur. Ook kan je er voor kiezen om bijvoorbeeld op de ene pagina 3 afbeeldingen te plaatsen en op een andere maar 2. Denk er wel om dat het niet te afwisselend wordt. Plak ook niet te veel foto’s in 1 pagina, dit kan er voor zorgen dat er geen overzicht meer is en zo wordt het fotoboek al snel rommelig. Doordat er pagina’s zijn die goed op elkaar doorlopen, kan je op 2 pagina’s ook 1 foto af laten beelden, zo kan je een foto nog beter tot zijn recht laten komen.

Tip: wees creatief, maar blijf altijd dicht bij jezelf

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling