actie
Nu 25% korting op diverse zomerartikelen
Moederdag activiteiten

5 originele activiteiten voor Moederdag

Gepubliceerd op 12 april 2023

Over een tijdje is het weer zover, Moederdag! Maak van deze ‘gewone’ zondag een speciale dag om je mama te bedanken voor alles wat ze voor je doet. Het kan soms best lastig zijn om je moeder op een originele manier te verrassen, elk jaar weer. Daarom geven we je in deze blog 5 tips voor de leukste activiteiten om samen met je mama te doen!

1. Organiseer een gezellige high tea

Wat is er leuker dan een knusse zondagmiddag met je moeder. Laat zien hoe veel je haar waardeert, door een high tea te organiseren. Nodig eventueel familieleden uit, of houd het lekker bij jullie tweetjes. De uitnodigingen verstuur je op een hele unieke manier door een kaart met theezakje te versturen naar je mama. Zo kan de voorpret al extra vroeg beginnen!  

Bak op de dag zelf lekkere cupcakes en sandwiches en besteed net wat meer tijd dan normaal aan het dekken van de tafel. Een leuke theedoos en gepersonaliseerd theeglas kunnen bij een high tea natuurlijk niet ontbreken. Bij Fotofabriek kun je deze items personaliseren met naam en boodschap. Dat is een leuk en passend cadeau voor bij jullie high tea. 

Moederdagcadeau Mok

2. Plan een dagje uit

Door de drukte van het leven, kan het maken van herinneringen er soms bij in sluipen. Daarom is het een goed idee om je mama op Moederdag extra te verwennen door haar mee uit te nemen. Zo kun je haar bijvoorbeeld meenemen naar een leuke stad. 

Houdt je moeder van cultuur? Dan kan je haar ook meenemen naar een mooi dorp als Bourtange of Volendam. Dit zijn dorpen waar je als cultuurliefhebber als een vis in het water bent!  

Vergeet deze herinneringen natuurlijk niet vast te leggen door leuke foto’s te maken. Als moederdagcadeau kun je deze foto’s laten afdrukken in een fotoboek of op losse foto-afdrukken. Zo zal ze deze Moederdag nooit weer vergeten.

Moederdag dagje uit

3. Een filmavondje

Je hoeft niet veel geld of tijd kwijt te zijn, om Moederdag op een speciale manier door te brengen. Een leuke budget optie is om je moeder uit te nodigen voor een filmavondje. Kies een film uit die je moeder graag wil zien en tover de woonkamer om tot bioscoop.

De avond extra speciaal maken? Geef dan als kleinigheidje een heerlijk Milka Chocolade Hart om tijdens de film van te genieten. Een lekker flesje wijn is ook een goed cadeau idee. Haal eventueel nog je moeders favoriete snack in huis en de avond is zeker weten een succes!  

Chocolade cadeau Moederdag

4. Een creatieve middag

Houdt je moeder van een leuke, creatieve activiteit? Dan kun je haar meenemen naar een workshop of cursus. Denk hierbij aan een workshop schilderen, of volg een cursus koken. Liever iets thuis doen? Dan is het ook heel origineel om een Diamond Painting cadeau te geven. Zet een lekker kopje thee of koffie en je bent de hele middag zoet!  

Moederdag activiteit diamond painting

5. Een zonnige picknick

Lekker weer op komst? Dan is het heel leuk om je moeder mee te nemen naar het bos of een mooi veld om samen te gaan picknicken. Doe samen boodschappen en maak eventueel lekkere snacks zoals broodjes of een salade. Vergeet de zonnebrandcrème niet en geniet van het lekkere weer!  

Hopelijk heb je nu genoeg inspiratie opgedaan om deze Moederdag een bijzondere dag te maken. Zo kun je je mama laten weten dat je gek op haar bent! Fotofabriek wenst je alvast een hele fijne Moederdag! 

Picknick moederdag

Wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk hier al onze moederdagcadeau ideeën