actie
Nu 25% korting op diverse Moederdagcadeaus
levensboek-maken

Levensboek maken, het leven samengevat in een boek

9,0

(26054 beoordelingen)

Levensboek ontwerpen

Elk mens doet het, terugdenken aan gebeurtenissen uit het verleden. We genieten na van de mooie herinneringen en proberen de minder positieve ervaringen een plek te geven. Hoe ouder je wordt hoe rijker de bron aan herinneringen. Een mooie manier om deze herinneringen te vereeuwigen is het maken van een levensboek.

Maak een levensboek Bekijk het assortiment

Wat is een levensboek?

Een levensboek vertelt het verhaal over iemands leven. Het is niet zozeer een autobiografisch boek maar meer een sfeertekening. In een levensboek komen herinneringen van elke levensfase aan bod, dus van de kindertijd tot nu. Het boek wordt gevuld met foto's, teksten en andere afbeeldingen die van betekenis voor deze persoon zijn.

Levensboek en dementie

Mensen met dementie onthouden de oudere herinneringen vaak beter dan de meer recente herinneringen. Daarbij komt dat dementerende mensen zich vaak vertrouwder voelen met herinneringen uit het verleden. Door het levensboek kunnen herinneringen terug komen en het geeft mensen met dementie vaak enige houvast.

Wat voor onderwerpen komen aan bod in een levensboek?

In een levensboek kan een groot scala aan onderwerpen aan bod komen die relevant zijn voor de persoon waarvoor het boek wordt gemaakt. Hieronder sommen we een aantal onderwerpen op ter inspiratie:

  • School
  • Werk
  • Familie(stamboom)
  • Hobby's
  • Partner
  • Vrienden
  • Reizen
  • Woonplaatsen door de jaren heen
  • Sport
Levensboek momenten vastleggen

Levensboek maken bij Fotofabriek

Bij Fotofabriek heb je de keus uit een groot aantal fotoboeken. Deze zijn uitermate geschikt voor het maken van een levensboek. Als je een formaat hebt uitgezocht die bij je wensen past kun je beginnen met het maken van het boek. Het maken van het levensboek gaat gemakkelijk via onze gratis software. Je kunt eigen foto's en tekst toevoegen.  

Tip: het kan leuk zijn om oude foto's in te scannen en deze toe te voegen aan het levensboek.

Kwaliteit en verzending

Onze (foto) levensboeken worden allemaal geproduceerd in eigen huis met de moderne Kodak Nexpress drukpers. Na het productieproces wordt het boek gecontroleerd door een medewerker op 8 punten en krijgt het boek een kwaliteitslabel. Het levensboek wordt binnen 3 tot 5 werkdagen na het plaatsen van de bestelling verzonden.

Ervaring van klanten

Maak een uniek fotoboek

Snelste levering binnen Nederland

Snel je bestelling in huis? Fotofabriek heeft de kortste productietijd van Nederland. Nergens sneller!

Lees meer...

Gratis verzending vanaf 40 euro

Bestel je voor 40 euro of meer, dan vervallen de verzendkosten en wordt je pakketje helemaal gratis aan je deur gebracht!

Lees meer...

100% Kwaliteits-garantie!

Omdat we alles in eigen huis produceren staan we garant voor de kwaliteit van onze fotoboeken en andere fotoproducten.

Lees meer...