actie
Vierkante fotoboekenactie: nu 20% korting

Vierkante Fotoboekenactie

Lees meer

Vakantie fotoboek maken

9,0

(26366 beoordelingen)

Vakantie fotoboek maken

Kom jij ook ieder jaar weer terug van vakantie met vele digitale vakantiefoto's? Bij Fotofabriek kun je een mooi vakantiefotoboek maken in verschillende formaten. Ideeën nodig? Lees dan de volgende tips en maak in vervolg je eigen vakantiefotoboek!

Vakantie fotoboek maken tips

Na elke vakantie heb je ongetwijfeld vele vakantiefoto's met je digitale camera of smartphone gemaakt. Maar wat doe je er mee? Je bekijkt ze 1 keer en ze belanden ergens op je computer, verstopt in een van de vele mappen. Maar je kan ook alle foto's bundelen en daarvan zelf een mooi vakantie fotoboek maken. Hieronder volgen daarom een aantal handige tips voor een vakantie fotoboek maken en waar je op moet letten bij het maken van een vakantiefotoboek.

Stappenplan

1. Vakantiefotoboek formaat en soorten

Wil je een vakantie fotoboek maken dan is het allereerst van belang om te bepalen welk formaat en soort vakantiefotoboek je wil gebruiken. Om het mooiste resultaat te krijgen kun je het beste kiezen voor een deluxe fotoboek (harde kaft) of een exclusief (met linnen/canvas omslag). Je kan ook een vakantie fotoboek maken met een spiraalbinding of met een zachte kaft.

Bij elke soort kun je kiezen uit een aantal formaten, van S tot XL, en bij verschillende formaten kun je ook nog kiezen uit een staand, liggend of vierkant vakantiefotoboek. Download of open de Fotofabriek software, kies je formaat en houd deze pagina er bij als leidraad voor je eigen vakantie fotoboek maken.

2. Papiersoort kiezen

Als je de Fotofabriek software hebt geopend en het juiste fotoalbum formaat hebt gekozen dan kies je vervolgens het papiersoort. Standaard heb je 200 gram papier met een beschermende coating en heeft een lichte glans. Verder kun je kiezen uit hoogglans of premium mat dat een dikkere papiersoort is. Bij de vakantiefotoboeken met harde kaft (deluxe) kun je ook nog kiezen voor vlakliggend waarbij de pagina's een perfecte vlakligging hebben.

3. Structuur en categorie

Bij de derde stap gaan we de vakantiefoto's ordenen. Verdeel alle vakantiefoto's in een aantal categorieën, thema's of onderwerpen die je zelf kan bedenken. Als je bijvoorbeeld op vakantie bent geweest naar New York en je hebt op Times Square gelopen, Central Park bezocht of je bent op de Empire State Building geweest dan zijn dat duidelijke categorieën om de vakantiefoto's onder te verdelen. Op deze manier krijg je overzicht en structuur in het vakantiefotoboek en kan dit tevens in de volgende stappen voor een vakantie fotoboek maken handig zijn bij het opmaken van de pagina's.

Vakantieboek soorten

4. Eerst inhoud dan omslag

Begin met een vakantie fotoboek maken bij de inhoud of wel de pagina's. De omslag komt later. Dit heeft als reden dat je vaak pas op basis van de inhoud kan bepalen hoe de omslag van je vakantiefotoboek eruit moet komen te zien.

5. Aantal foto's per pagina en categorie

Selecteer alleen de beste vakantiefoto's uit de categorieën voor je vakantiefotoboek. Houd ook rekening met het aantal pagina's dat je gebruikt zodat elke categorie enigszins een gelijk aantal foto's krijgt en dat er niet te veel foto's op 1 pagina geplaatst worden. Tenslotte wil je niet de vakantiefoto's op postzegelformaat bekijken!

6. Achtergrondkleur of -afbeelding

Je kan zelf de achtergrond van de pagina's in je vakantiefotoboek kiezen. Je kan een kleur of foto gebruiken en deze op alle pagina's tegelijk toevoegen. Je kan ook per pagina of categorie een andere kleur of foto gebruiken. In de Fotofabriek software vind je ook een aantal achtergronden die je kunt gebruiken, maar natuurlijk kun je ook gewoon je eigen vakantiefoto's gebruiken als je echt zelf een vakantie fotoboek maken wil.

Vakantieboek papiersoorten

7. Beginnen met vakantie fotoboek maken

Inmiddels zijn we aangekomen bij een van de belangrijkste punten voor een vakantie fotoboek maken; het opmaken van de pagina's die de inhoud van je vakantiefotoboek vormen. Voeg het aantal foto's toe die je bij punt 5 per categorie hebt geselecteerd. Tevens kun je eventueel tekst toevoegen zoals de data, locaties of bijzonderheden die tot de categorie behoren.

8. Randen om vakantiefoto's

Om de vakantiefoto's mooi in de pagina's te verwerken kun je gebruik maken van randen. In de Fotofabriek software kun je deze vinden in de tabbladen aan de linkerkant. Hierdoor worden de vakantiefoto's op verschillende manier uitgesneden en kun je de foto's mooi in de pagina's van je vakantiefotoboek laten overlopen.

9. Vakantieboek omslag opmaken

Een ander belangrijk onderdeel is het opmaken van de omslag van je vakantiefotoboek. Uit de categorieën die je bij stap 3 hebt gemaakt kun je een mooie fotocollage maken, ook met behulp van bijvoorbeeld randen zoals bij stap 8 genoemd. Je kan ook je eigen vakantie fotoboek maken met een omslag waarop 1 foto te vinden is die de vakantie goed uitbeeld. Op de achterkant kun je alle vakantiegangers met foto en naam plaatsen en eventueel een afsluitende of informerende tekst.

Vakantieboek citytrip

10. Rugtekst toevoegen

Als laatste kun je nog een rugtekst toevoegen zodat je het vakantiefotoboek ook weer terug kan vinden in de boekenkast. Ga je vaker een vakantie fotoboek maken dan kun je met de rugtekst ook de fotoalbums overzichtelijk en opvolgend nummeren met bijvoorbeeld jaartallen.

Op deze wijze kun je zelf een vakantie fotoboek maken en heb je een leuke herinnering aan die fantastische vakantie!

Vakantieboek rugtekst

Ervaring van klanten

Maak een uniek fotoboek

Snelste levering binnen Nederland

Snel je bestelling in huis? Fotofabriek heeft de kortste productietijd van Nederland. Nergens sneller!

Lees meer...

Gratis verzending vanaf 40 euro

Bestel je voor 40 euro of meer, dan vervallen de verzendkosten en wordt je pakketje helemaal gratis aan je deur gebracht!

Lees meer...

100% Kwaliteits-garantie!

Omdat we alles in eigen huis produceren staan we garant voor de kwaliteit van onze fotoboeken en andere fotoproducten.

Lees meer...