powered by

Hoe maak je de leukste kerstkaarten?

Vind jij het ook superleuk om zelf kerstkaartjes te maken, knutselen of ontwerpen? Dit jaar kun je er echt iets speciaals van maken. Bij Fotofabriek zijn er nu nóg meer mogelijkheden om zelf je kerstkaart te ontwerpen.

Voeg je favoriete kerstfoto toe, versier de kaart en zet je allerleukste kerstgroet aan de binnenkant. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet waardoor jouw kerstkaarten dit jaar extra zullen opvallen bij vrienden en familie. 

Maak de kaart persoonlijk

Wannneer je vrienden en familie een kerstkaartje stuurt wil je natuurlijk dat dit kaartje niet verloren gaat tussen alle andere kerstkaartjes. Maak daarom jouw kerstkaart persoonlijk met een foto, zo weet je zeker dat je een originele kaart hebt.

Een foto van het gezin, de kinderen of  jullie huisdier staat ontzettend leuk op de kaart en zeker wanneer jullie een kerstoutfit aan hebben. In de Online Editor is het heel makkelijk om een foto toe te voegen aan de kerstkaart. Is het niet gelukt om een kerstoutfit aan te trekken? Maak dan gebruik van thema's en cliparts. Kies uit een set kaarten of enkele kaarten, het formaat en als laatste heb je ook nog keuze uit een staande of liggende versie.

Voeg een grappig element toe aan de foto

Een kerstkaart versturen we elk jaar, het is dan natuurlijk het leukste om orgineel te blijven. Je kunt het dit jaar helemaal anders doen en een grappige kerstkaart versturen met bijvoorbeeld jullie trouwe viervoeter en een kerstmuts op. Ben je niet zo van de foto's? Gebruik dan een quote zoals: '' Ik wens je een witte Kerst. Maar als de witte wijn op is drink dan de rode.''. Daar gaat de ontvanger ongetwijfeld van glimlachen!

Wil jij liever wat harten doen smelten? Maak dan een superzoete foto van jullie gezin. Daar worden opa's en oma's zeker heel gelukkig van. Een foto van hun kleinkinderen kunnen ze vast niet weerstaan.

Kerstkaarten trends van 2018/2019

Dit jaar is er een enorme hype ontstaan bij het maken van kaarten namelijk, handlettering. Met handlettering wordt bedoeld, een lettertype die handgeschreven is. Dit kan gaan om een lettertype op je computer, maar met wat oefening kun jij je eigen handelettering stijl ontwikkelen. In de Online Editor zijn daarnaast ook genoeg lettertypes die hier geschikt voor zijn.  

Naast de handlettering zijn lichte en zachte kleuren helemaal hip op dit moment. Denk hierbij aan pastelkleuren. Vind je dit niet echt de kerstsfeer uitstralen of echt het thema kerst laat terugkomen? Wissel dan de zachte kleuren af met wat warmere kleuren zoals rood en donkergroen.

Heb je een idee voor jouw kerstkaarten? Kies dan een kaart uit onze collectie.

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling