powered by

Verschillende omslagen

Omslagen zijn cruciaal voor de look & feel van je boek. Het is namelijk het eerste wat je ziet en voelt. Daarom is het des te belangrijker om goed na te denken over welke omslag jij kiest. Voordat je zomaar een cover kiest, is het van belang dat je bewust bent van de verschillen. Om je op weg te helpen naar de juiste omslag hebben we alle omslagen op een rijtje gezet.

Hardcover Glanslaminaat

De hardcover fotoboeken worden vanzelfsprekend voorzien van een harde kaft. Ook binnen deze categorie omslagen kun je kiezen uit verschillende soorten.

Standaard worden onze boeken voorzien van een omslag met glanzend laminaat. Daarbij worden contrast en kleuren uitvergroot. Hierdoor komen kleuren extra naar voren.

Hardcover Matlaminaat

Heb je liever geen glanzende uitstraling? Kies dan voor matlaminaat! Hierdoor krijgt je fotoboek een matte uitstraling. De kleuren komen door het matlaminaat minder naar voren en het boek zal daardoor lichter ogen dan glanslaminaat.

Hardcover Linnen

Wil je dat je boek net wat anders is dan anders? Dan raden we je een matte of hoogglans gelamineerde hardcover aan die prachtig afgewerkt is met linnen. De kleur van dit linnen kun je zelf bepalen. Ook dit materiaal kan worden bedrukt met afbeeldingen en/of tekst.

Hardcover Foam

Moet je boek echt gaan opvallen? Kies dan voor een foam omslag. Het Fotoboek Hardcover 21x21 en 30x30 Vierkant kunnen namelijk met een omslag met foamvulling gedrukt worden. Een foam omslag geeft een sponsachtig effect door de vulling van foam. Tevens wordt de foamlaag na het aanbrengen standaard afgewerkt met glanzend laminaat.

Hardcover Zwart kunstleer (onbedrukt)

Voor een zeer exclusieve uitstraling kan gekozen worden voor een zwart kunstleren omslag. Op deze zwart kunstleren omslag kan geen afbeeldingen en/of tekst toegevoegd worden. Hierdoor wordt de omslag volledig zwart kunstleer waardoor je boek een exclusieve uitstraling krijgt.

Hardcover Wit kunstleer (onbedrukt)

Net zoals bij een zwart kunstleren omslag heb je ook de keuze om wit kunstleer volledig onbedrukt te laten. De opmaak van de cover vervalt dus. Hierdoor krijgt je fotoboek een zeer exclusieve uitstraling.

Hardcover Wit kunstleer

Is een luxe uitstraling voor je boek iets wat je zoekt? Het is bij Fotofabriek mogelijk om een wit kunstleren omslag te kiezen. Deze kan volledig bedrukt worden met een foto en/of tekst.

Tip: probeer niet de hele cover te bedrukken met een foto en/of tekst om beschadigingen te voorkomen

Vlakliggend

Heb je prachtige panorama foto’s en wil je deze in een fotoboek verwerken? Kies dan voor een vlakliggend fotoboek. Doordat de pagina’s naadloos overlopen, komen deze foto’s echt tot hun recht. De pagina’s die gedrukt worden bij een vlakliggende hardcover zijn dikker dan bij een normaal boek. Hierdoor kun je een vlakliggend fotoboek maken tot 120 pagina’s.

Lay-flat

Wil je een vlakliggende pagina's én meer pagina's dan 120? Dan is de optie Lay-flat een goed alternatief. Bij Lay-Flat lopen de pagina's niet geheel naadloos in elkaar over, maar zie je in de binding een soort scharnier (de hinge) die ervoor zorgt dat de pagina's plat komen te liggen. Deze hinge is bedrukt, jouw foto's zullen dus wel geheel over beide pagina's doorlopen.

Softcover

De softcover fotoboeken zijn voorzien van een flexibele omslag (softcover) en worden gratis voorzien van eigen foto’s en/of tekst.

  • Standaard/glanslaminaat omslag
  • Matlaminaat omslag

 

Spiraal

Naast hardcover en softcover en vlakliggende omslagen biedt Fotofabriek nog een optie aan: een omslag met een spiraal. Deze fotoboeken worden voorzien van een spiraalbinding met een stevige kunststof (transparante) omslag. Helaas is de omslag hiervan niet te bedrukken.


Tip: geef de eerste pagina van het binnenwerk vorm zodat deze (dankzij de transparante omslag) als voor-/achterzijde kan figureren

Inspireer anderen met jouw creatie.. en ontvang €5 aan korting op jouw volgende bestelling